Cutremurul, anunţat prin Iphone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Român de Seismologie Aplicată (IRSA) şi App&Go au lansat prima aplicaţie de avertizare seismică pe Iphone.

Aplicaţia anunţă eventualitatea unui cutremur de peste 4,8 grade cu 30 de secunde şi, respectiv, un minut înainte de producerea acestuia. Astfel, posesorii smartphone-ului, aflaţi în Bucureşti, pot fi informaţi despre eventualitatea unui cutremur cu 30 de secunde înainte de producerea acestuia, iar cei din Timişoara au un timp de reacţie de un minut.

Serviciul de avertizare seismică se găseşte pe Appstore, sub denumirea de "Alertă Cutremur Vrancea", şi funcţionează pe baza unui abonament lunar de 9,99 euro sau a unui abonament anual de 99,99 euro.

O funcţie suplimentară a aplicaţiei "Alertă Cutremur Vrancea" este Semaforul Seismic, un instrument de prognoză a riscului seismic folosit pentru indicarea probabilităţii de producere a unui cutremur în zona unde se află.

Reprezentanţii de la institut spun că noul serviciul pe Iphone vine ca o actualizare a sistemelor de avertizare deja existente şi implementate de Institutul Român de Seismologie Aplicată: pager (avertizor individual şi colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS, avertizare pe internet.


"Este cea mai eficientă formă de avertizare seismică, datorită conectivităţii de 24/7 la sistemul IRSA, permiţând utilizatorilor să ia la cunoştinţă despre apropierea iminentă a undei de şoc a unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter", a declarat Adrian Stănescu, Managing Partner App&Go Mobile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite