Cutremur de slabă intensitate produs în apropiere de Sofia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutremur de slabă intensitate produs în apropiere de Sofia
Cutremur de slabă intensitate produs în apropiere de Sofia

Un cutremur cu o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter s-a produs astăzi dimineaţă în apropiere de capitala bulgară, relatează Sofia News Agency. Nu au fost înregistrate pagube sau victime.

Epicentrul seismului produs la ora locală şi a României 2.15 a fost localizat la 27 de kilometri sud-est de Sofia, a anunţat Centrul European de Seismologie.

În urma cutremurului de 5,5 pe scara Richter care a avut loc ieri în România Marea Neagră, geamurile şi pereţii caselor locuitorilor din Şabla, situată la 20 de kilometri de graniţa cu România, s-au spart, respectiv crăpat. Cutremurul de ieri s-a simţit pe tot teritoriul Bulgariei, inclusiv la Sofia, care se află în vestul ţării.

Ieri, un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs în România şi a fost resimţit în Bulgaria cu o intensitate de 4,7 grade pe aceeaşi scară. Potrivit Sofia News Agenycy, seismul s-a produs la 41 de kilometri sud-est de Constanţa şi la 14 kilometri vest de Mangalia, la o adâncime de 30 de kilometri.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului de la Bucureşti a anunţat că epicentrul seismului s-a înregistrat la graniţa României cu Bulgaria, în zona Mării Negre, la 20 de km adâncime, având o magnitudine de 5,5 pe scara Richter.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite