Cutiile negre ale avionului prăbuşit în insulele Comore vor fi recuparate în câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul Christophe Levivier din marina  franceză a declarat că localizarea exactă şi recuperarea cutiilor negre ale avionului A310 care s-a prăbuşit în largul Insulelor Comore, vor avea loc "peste mai multe zile".

Analiza cutiilor negre permite în 90 la sută dintre cazuri stabilirea cauzelor unui accident.

Levivier a spus că ''localizarea exactă a cutiilor negre este aşteptată în următoarele zile. Recuperarea cutiilor negre nu va putea fi posibilă, prin urmare, decât după mai multe zile".

Levivier a explicat că, în funcţie de adâncime, se vor folosi diferite tipuri de mijloace submarine şi a informat că această navă este aşteptată între 12-17 iulie în Comore.

Cutiile negre se află la o distanţă între 10 şi 12 kilometri de plaja din Mitsamiouli, la nord de Moroni. În opinia sa, epava s-ar putea afla ''la o adâncime între 500-600 de metri'', ceea ce jusitifca o solicitare de ajutor adresată ''ţărilor străine pentru a scoate avionul din mare''.

Avionul s-a prăbuşit în mare marţi cu 153 de pasageri la bord şi membri ai echipajului. O singură persoană, o fetiţă de 13 ani, a supravieţuit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite