Curtea Supremă a decis refacerea rechizitoriului lui Vadim Tudor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor

Dosarul europarlamentarului  Corneliu Vadim Tudor în care este acuzat de ultraj şi nerespectarea unor sentinţe va fi trimis la procurori pentru refacerea rechizitoriului potrivit unei decizii date de judecătorii Curţii Supreme de Justişie. Decizia poate fi contestată de procurori.

Instanţa supremă a admis o cerere formulată în acest sens de avocaţii lui Corneliu Vadim Tudor, în baza articolului 300 alineatul 2 din Codul de procedura penală, raportat la articolul 264 alineatul 3 din Codul de procedură penală.


„În cazul când se constată că sesizarea nu este făcută potrivit legii, iar neregularitatea nu poate fi înlăturată de îndată şi nici prin acordarea unui termen în acest scop, dosarul se restituie organului care a întocmit actul de sesizare, în vederea refacerii acestuia", potrivit articolului 300 alineatul 2 din Cpp, în vreme ce articolul 264 alineatul 3 prevede: „Rechizitoriul este verificat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, iar când urmărirea este făcută de acesta, verificarea se face de procurorul ierarhic superior. Când urmărirea penală este efectuată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rechizitoriul este verificat de procurorul-şef de secţie, iar când urmărirea penală este efectuată de acesta, verificarea se face de către procurorul general al acestui parchet. În cauzele cu arestaţi, verificarea se face de urgenţă şi înainte de expirarea duratei arestării preventive”.

Acte de violenţă la evacuarea sediului PRM

În 6 aprilie, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.
În contextul punerii în executare silită, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat în Bucureşti, Sector 1, Corneliu Vadim Tudor s-a împotrivit executării prin ameninţare şi exercitarea actelor de violenţă fizică împotriva unui executor judecătoresc şi smulgerea din mâna acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

Vadim a  agresat executorul judecătoresc

„În aceleaşi împrejurări, inculpatul a agresat fizic şi a smuls cascheta agentului de poliţie D.M. care făcea parte din efectivele de poliţişti care au acordat sprijin legal executorului judecătoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic şi l-a bruscat pe comisarul de poliţie V.M. care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Pe durata actului de executare inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte şi expresii, a comis acte, gesturi şi manifestări care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natură să creeze indignare şi dezaprobare. Comportamentul său a ajuns la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presă şi au produs scandal public”, stabiliseră procurorii.

A insultat poliţiştii

Poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că „numitul Corneliu Vadim Tudor” a ameninţat „în mod direct” executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti.


Mai mult, potrivit Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor „a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti”.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite