Recursul în dosarul „Mătușa Tamara“ a început cu o amânare. Năstase va fi citat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a primit o condamnare definitivă în dosarul Trofeul Calităţii, fostul premier Adrian Năstase are în continuare alte două dosare pe rolul instanţei supreme, în care este judecat pentru fapte de corupţie.

UPDATE 09.46 Termenul stabilit de completul de cinci judecători pentru dosarul „Mătușa Tamara“ este 3 septembrie 2012. Năstase va fi citat acasă, pentru că mandatul de executare nu a fost dus încă la îndeplinire.

Completul de cinci judecători judecă astăzi recursurile formulate în dosarul „Matuşa Tamara", în care Adrian Năstase, acuzat de dare de mită, a fost achitat în primă instanță.

În dosarul „Mătuşa Tamara“, Adrian Năstase a fost acuzat că l-a numit pe Ioan Melinescu, şef al Oficiului de Combatere a Spălării Banilor, pentru ca acesta să distrugă un dosar în care era vizată soţia sa, Dana Năstase.

În noiembrie 2000, fostul șef al Oficiului de combatere a Spălării Banilor i-ar fi contactat pe Adrian Năstase şi pe Ristea Priboi, consilier al acestuia, cărora le-ar fi comunicat că se află în lucru o lucrare având ca obiect depunerea în numerar a unei sume de 400.000 de dolari într-un cont al Danei Năstase, soţia fostului premier.

Procurorii au început urmărirea penală în acest caz în 2006, iar dosarul a fost înaintat instanţei în 2007. Un an mai târziu, procurorii reiau ancheta penală, după ce instanţa supremă a solicitat ca anchetatorii să ceară Camerei Deputaţilor un aviz în acest sens. Adrian Năstase a fost retrimis în judecată în octombrie 2009, sub acuzaţia de dare de mită.

Curtea Supremă a dat o primă decizie în acest caz în decembrie 2011, prin care Adrian Nastase, Ioan Melinescu și Ristea Priboi au fost achitați.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite