Curtea de Argeş, la concurenţă cu cârnatul de Pleşcoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Argeş pregătesc două proiecte pentru dezvoltarea turismului în zona Curţii de Argeş. Primul, denumit ”Curtea domnească de Argeş – capitala turismului

Autorităţile din Argeş pregătesc două proiecte pentru dezvoltarea turismului în zona Curţii de Argeş. Primul, denumit ”Curtea domnească de Argeş – capitala turismului românesc”, va pune accent pe promovarea produselor turistice locale, a muzeelor şi a monumentelor istorice.

În proiect intră Mănăstirea Curtea de Argeş, Biserica Domnească, Muzeul Municipal Curtea de Argeş, Parcul Fântâna lui Manole, traseul turistic către Cetatea Poenari, Lacul Vidraru şi Lacul Bâlea.

Toate aceste obiective vor fi incluse în cadrul Târgului de turism al României şi al Târgurilor  Internaţionale de Turism.

Costurile proiectului se ridică la aproape un miliard de lei, iar ca brand, potrivit deputatului de Argeş, Mircea Drăghici, unul dintre promotorii proiectului, acesta ”concurează cu cârnatul de Pleşcoi”.

Cel de-al doilea proiect, „Festivalul caşcavalului de la Brăduleţ”, ale cărui costuri sunt estimate la peste 540.000 de lei, îşi propune valorificarea potenţialului turistic al Văii Vâlsanului prin promovarea brânzeturilor produse în zonă de mai bine de un secol. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite