Suceava: Cursurile au fost suspendate la Seminarul Teologic Ortodox din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Cursurile au fost suspendate la Seminarul Teologic Ortodox din cauza gripei porcine
Suceava: Cursurile au fost suspendate la Seminarul Teologic Ortodox din cauza gripei porcine

Direcţia de Sănătate Publică Suceava (DSP) a decis, joi, suspendarea cursurilor Seminarului Teologic Ortodox Suceava, unde a fost confirmat, miercuri, un caz de gripă porcină.

Medicul şcolar care asigură supravegherea la nivelul unităţii de învăţământ a efectuat triajul epidemiologic în urma căruia s-au identificat „numeroşi elevi cu afecţiuni respiratorii”, în special infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, informează Marinela Grădinaru, director coordonator adjunct al DSP Suceava.

Medicul a decis suspendarea cursurilor la nivelul întregului liceu până luni, 9 noiembrie, când va fi reanalizată situaţia.
Medicii au recoltat, joi, şase probe de la persoane care au intrat în contact cu elevul care a fost confirmat ca purtător al virusului AH1N1 şi încă şase probe de la persoane suspecte, dintre care patru persoane care au călătorit recent în străinătate şi două persoane care au intrat în contact cu persoane care au fost confirmate cu gripă porcină.

Institutul Cantacuzino a confirmat, joi, prezenţa gripei porcine la patru elevi ai Şcolii Creştine Filadelfia, doi băieţi şi două fete, cursurile la unitatea de învăţământ fiind suspendate începând de miercuri după ce au fost confirmate alte cinci cazuri.

Joi a fost confirmată prezenţa virusului AH1N1 şi la o tânără de 23 de ani cu domiciliul în Suceava, care a fost recent la Iaşi.

Marinela Grădinaru a precizat, într-un comunicat de presă, că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au comunicat, joi, în cadrul unei videoconferinţe, că s-a aprobat distribuirea de fonduri către Direcţiile de Sănătate Publică care vor fi utilizate pentru decontarea transportului probelor către Institutul Cantacuzino şi pentru achiziţionarea de măşti şi mănuşi care vor fi folosite de personalul medical şi de alte instituţii în caz de necesitate.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite