Cursuri gratuite pentru absolvenţii care nu au luat Bacalaureatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhivă
arhivă

Ministerul Educaţiei ia în calcul organizarea unor cursuri specializate gratuite pentru absolvenţii de liceu care nu au promovat până acum Bacalaureatul.

Pentru absolvenţii din generaţiile anterioare care nu au reuşit să promoveze examenul de maturitate, autorităţile cumpănesc introducerea unui program de pregătire, începând cu anul viitor.

Potrivit secretarului de stat Stelian Fedorca, procentul de promovabilitate în rândul acestor tineri este scăzut pentru că ei nu au avut acces la cursuri specializate. Mulţi dintre aceştia sunt şomeri, astfel încât nu au resursele necesare să se pregătească, a mai spus secretarul de stat.

Cursurile de pregătire pentru examenul de Bacalaureat vor putea fi organizate în şcoli sau centre, ministerul luând în calcul inclusiv desfăşurarea lor în zilele de weekend.

Promovabilitatea la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului a crescut de la 43,04% la 44,26%, în urma centralizării rezultatelor finale, după contestaţii, pentru 91,7% din centrele de examen.

Anul trecut, promovabilitatea la sesiunea din vară a Bacalaureatului a fost de 45,72%, după soluţionarea constestaţiilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite