Cursuri pentru oameni de afaceri în vreme de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesori de la universităţi din România şi din Portugalia dau, de ieri, lecţii despre cum să-ţi deschizi propria afacere. Magazinele on-line şi producerea de biocombustibil sunt doar două dintre businessurile pe care tinerii din Craiova învaţă să le deschidă în ciuda recesiunii.

65 de cursanti, 14 echipe de lucru, tutori, profesori din Portugalia şi coordonatori ai proiectului TREPAN din România au început, ieri, cursurile de antreprenoriat organizate în premieră la Universitatea Craiova.

„Învăţăceii” şi-au prezentat ideile, aceasta fiind prima etapă din cadrul procesului de realizare a proiectelor de business.

“Vom face propriile planuri pentru afaceri în diverse domenii: de la grădiniţă particulară la magazin online, de la producerea de biocombustibil la reciclarea materialelor refolosibile, de la servicii de curăţenie la producerea de articole de artizanat”, a explicat Daniel Neagoe-Băcanu, manager comunicare-informare.

Concurs de idei


Cele 14 echipe s-au pus deja pe treabă. Entuziasmul este ridicat, mai ales că, la final, echipa câştigătoare va primi finanţare pentru punerea în practică a ideilor de business.

“Este o miză mare în joc: premierea celui mai bun plan de afaceri. Astfel, s-a creat deja o competiţie între noi, pentru că toţi încercăm să obţinem premiul.

Echipa mea, de exemplu, va veni cu un plan de afaceri pentru un magazine online şi pentru o companie care are ca obiect de activitate organizarea de evenimente”, a spus Marian Mihai, unul dintre cursanţi.

La proiectului TREPAN - Regândirea şi consolidarea culturii antreprenoriale prin furnizarea de instruire şi dezvoltarea de parteneriate la nivel (trans)naţional, participă, în total, 550 de cursanţi. Proiectul se va derula până în 2011.

“În primul rând pentru că avem ocazia să fim pregătiţi de profesori din alte ţări, şi astfel, avem posibilitatea de a învăţa unii de la alţii. Apoi, aceste cursuri sunt interactive prin ideile de gestionare şi administrarea unei afaceri”, a spus un alt cursant.

Finanţare pentru cinci regiuni

Cursurile de formare profesională se adresează unui număr de 550 de angajaţi, întreprinzători şi tineri care doresc să îşi deschidă propriul business, prin intermediul unui proiect finanţat din bani europeni.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, acesta adresându-se celor din regiunile Sud-Vest, Oltenia, Vest, Centru şi Nord-Vest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite