Cursuri gratuite de pilotaj pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroclubul "Moldova" din Iaşi oferă tinerilor cu vârste între 16 şi 22 de ani au ocazia să înveţe gratuit cum să piloteze un planor. Tinerii trebuie să urmeze însă, în

Aeroclubul "Moldova" din Iaşi oferă tinerilor cu vârste între 16 şi 22 de ani au ocazia să înveţe gratuit cum să piloteze un planor.

Tinerii trebuie să urmeze însă, în prealabil, timp de şase săptămâni, cursuri de aerodinamică, meteorologie, reglementări aeronautice, apoi sunt testaţi fizic şi teoretic.

Brevet valabil trei ani în toată Europa

"Urmează o perioadă în care cursanţii fac 40-50 de zboruri în planoare cu comandă dublă şi alte 15 zboruri singuri. Dacă trec şi acest test, obţin brevet de pilot", a precizat Cătălin Asăvoae, pilot-instructor în cadrul aeroclubului.

Examenul final se dă spre sfârşitul verii, iar brevetul este valabil oriunde în Europa pentru o perioadă de trei ani. De regulă, jumătate din cei înscrişi renunţă pe parcurs, din cauza programului încărcat.

Ieşenii care vor să zboare cu planorul însoţiţi de instructor, fără să frecventeze cursurile, trebuie să plătească 65 de lei pentru un survol de 10 minute, sau 300 de lei pentru un survol de o oră. Aeroclubul ieşean are patru planoare cu dublă comandă şi patru cu comandă simplă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite