Curse directe SUA - România pentru a detecta suspecţii de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curse directe SUA - România pentru a detecta suspecţii de gripa porcină
Curse directe SUA - România pentru a detecta suspecţii de gripa porcină

În privinţa celor două noi cazuri confirmate, o femeie de 28 de ani care a sosit de la New York pe 29 mai şi mama acesteia, în vârstă de 56 ani, ministrul Sănătăţii a precizat că au




În privinţa celor două noi cazuri confirmate, o femeie de 28 de ani care a sosit de la New York pe 29 mai şi mama acesteia, în vârstă de 56 ani, ministrul Sănătăţii a precizat că au fost identificaţi,
Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino a anunţat Ministerul Sănătăţii, în cursul dimineţii de luni, că a confirmat prin teste de laborator încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.

Este vorba despre două femei, o tânără de 28 de ani care a sosit de la New York în data de 29 mai şi mama acesteia, în vârstă de 56 ani, care a contractat virusul de la fiică, prin transmitere secundară. Cele două paciente sunt internate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, unde s-a început administrarea terapiei  cu antivirale. Starea generală a celor două femei este bună.

În cazul celor care au intrat în contact strâns cu primii trei români identificaţi cu noua gripă, autorităţile au dispus izolarea la domiciliu a persoanelor în cauză, acestea beneficiind de concediu medical.

În acest moment, bilanţul cazurilor diagnosticate cu virusulul H1N1 în România a ajuns la cinci.

În ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 32 de cazuri noi de gripă A/H1N1, totalul ajungând la 557. Cele 32 de cazuri noi au fost înregistrate astfel: primul caz în Cipru,  2 cazuri în Belgia, 15 în Marea Britanie, 5 in Germania, 6 în Franţa şi câte un caz în Finlanda, Suedia şi Irlanda.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite