Curăţenie de Paşte, la ofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de menaj îşi triplează comenzile în această perioadă, încurajându-şi clienţii cu reduceri.  În majoritatea oraşelor mari, românii îşi fac programare deja la firmele de curăţenie pentru a scăpa de bătaia de cap de Paşte.

În Piteşti funcţionează peste zece prestatori de astfel de servicii şi majoritatea au oferte speciale pentru Paşte. Tarifele practicate variază între trei şi cinci lei pe metrul pătrat, în funcţie de gradul de murdărie, şi se negociază de obicei la faţa locului.

„Un milion de lei vechi pentru curăţenia de Paşte nu cred că e ceva exagerat, mai ales dacă n-ai timp. Mie mi-ar lua cel puţin trei zile să termin”, a spus Andrada Ivan, una dintre piteştencele care apelează la o firmă de menaj.

Cei mai mulţi dintre cei care apelează la sevicii de curăţenie generală în locuinţe sunt însă proprietari de vile sau apartamente de lux, unde preţurile pot ajunge şi la 1.000 de lei. „Oamenii obişnuiţi fug în general de fimele de curăţenie pentru că îşi imaginează preţuri exorbitante”, a spus Adrian Ursache, manager al firmei „Professional Cleaning”.

Servicii non-stop

Şi în Ploieşti afacerea merge bine. Directorul firmei „Teronix Max”, Ciprian Păun, spune că în această perioadă se interesează de aceste servicii, în medie, între 10 şi 15 persoane pe zi. „Noi oferim servicii non-stop, în funcţie de programul clientului şi de disponibilitatea sa de a ne primi chiar şi noaptea”, a explicat Ciprian Păun.

Şi la “Harold Mobil”, tot mai mulţi clienţi se interesează de serviciile oferite. „Din 10-15 aprilie şi până în ziua dinaintea Învierii avem lucrări zilnice, în special la case şi sedii de firmă şi mai puţin în apartamente”, explică directorul societăţii, Hamuga Harold.

Fiind una dintre cele mai căutate firme de curăţenie din Ploieşti, în medie, profitul realizat în perioada dinaintea Paştelui este cu 20-25% mai mare decât în mod obişnuit.

Nu toţi ploieştenii sunt de acord să-şi lase casa pe mâna profesioniştilor. „Mie mi se pare foarte mult să dau câteva sute de lei pentru o curăţenie pe care eu o fac cel mai bine”, a spus Mihaela Calomfirescu.

Reducere de până la 30%

Şi constănţenii apelează la firme specializate pentru curăţenia de Paşte. „Avem câte o programare pentru fiecare zi, până pe 16 aprilie, excluzând duminicile. În cele mai multe cazuri este vorba despre vile, iar noi am făcut câte o reducere solicitanţilor“, a spus Roxana Vlad, directorul firmei „Vlamir Management”, din Constanţa. 

Firma „Home Clean” oferă de Paşte o reducere de 20%“, iar „Protonik Clean” de 10% în perioada 1 – 15 aprilie.
Craiovenii care vor să apeleze la societăţile specializate în curăţenie pot beneficia de reduceri de 20 sau chiar 25%, spun managerii firmelor din Bănie.

 „Avem lunar servicii contractate în medie pentru 10 firme şi aproximativ 20 de persoane fizice. Cifra acestora din urmă creşte cu aproximativ 50% în perioada sărbătorilor”, a spus Carla Mic, manager al unei astfel de
firme.

Clienţii fideli beneficiază de un regim privilegiat. „Celor care solicită frecvent serviciile noastre, ne-am gândit să le facem un cadou. Aceştia vor beneficia de curăţenia generală de sărbători gratuit”, mai spune managerul.

Prea mulţi clienţi


Pentru unii patroni apropierea sărbătorilor reprezintă însă o bătaie de cap în plus. Ştefan Demeter, director de dezvoltare al societăţii „Curăţenie la Maximum” din Braşov spune că numărul clienţilor în această perioadă creşte exponenţial.

„Sunt nişte creşteri aberante, aş putea spune. În general, 20% din comenzi sunt ocazionale, cum e cazul celor de Paşte. În această perioadă însă, numărul lor creşte cu 4-500%, ceea ce este foarte mult pentru 80 de angajaţi”, a declarat Demeter.

 El a explicat că firma pe care o reprezintă nu poate face angajări sezoniere pentru că pesonalul trebuie instruit. În schimb, de Paşte, programul de funcţionare este 7.00-23.00.

În judeţul Ilfov, unii patroni preferă să păstreze tarife ridicate şi, în schimb, să ofere diverse servicii suplimentare drept bonus. „Ne cresc comenzile cu 30-40% şi încercăm să păstrăm standardele ridicate pentru ca şi clienţii noştri să fie mulţumiţi şi să nu fie afectaţi de creşterea aceasta”, a explicat Adrian Gheorghilă, manager la „A&E Cleaning” SRL.

Maximum opt ore


Timpul minim pe care îl solicită firmele de menaj pentru a curăţa o locuinţă este de două ore. În funcţie de suprafaţă şi de gradul de murdărie, reprezentanţii firmelor respective spun că acesta se poate extinde până la şase sau chiar opt ore, în cazul vilelor. 

Preţuri promoţionale la curăţenia generală

lfov. Garsonieră – 250 de lei; apartament două camere -310 lei; apartament 3 camere -370 de lei. La aceste preţuri se aplică reduceri de 10% şi se oferă ca bonus curăţarea geamurilor.

Braşov. Garsonieră – 100 de lei; apartament două camere – 200 de lei; apartament 3 camere – 300 de lei.

Constanţa. Garsonieră – 120 de lei; apartament două camere – 119-150 de leiapartament cu 3 camere – 200 de lei. La aceste preţuri se pot aplica reduceri suplimentare între 10 şi 20%.

Ploieşti. Apartament cu două camere – 200 de lei; apartament cu 3 camere – 350 de lei.

Piteşti. Garsonieră – 150 de lei; apartament cu două camere – 200 de lei; apartament cu 3 camere – 300 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite