Cură de ape termale şi adrenalină la Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ore cu maşina de Timişoara. Este un oraş mic, răsfirat pe de-o parte şi de alta a râului Cerna. Băile Herculane pot fi varianta perfectă pentru weekend sau chiar pentru un concediu. Opţiunile

ore cu maşina de Timişoara. Este un oraş mic, răsfirat pe de-o parte şi de alta a râului Cerna. Băile Herculane pot fi varianta perfectă pentru weekend sau chiar pentru un concediu. Opţiunile de petrecere a timpului liber sunt numeroase, atât pentru tineri, cât şi pentru cei în vârstă: remedii de vindecare a multor boli prin apa termală, senzaţii tari pentru alpiniştii profesionişti şi pentru căţărătorii de ocazie, dar şi pentru plimbăreţii amatori de peisaje deosebite. La Băile Herculane sunt posibilităţi de cazare pentru toate buzunarele şi pentru toate gusturile: de la hoteluri de lux, la camping sau "particulari". Statuia zeului Hercules este probabil cel mai fotografiat obiectiv din staţiune. Este chiar în centrul oraşului, unde a fost ridicată încă din 1874. Izvoarele bogate în minerale tratează diverse afecţiuni: problemele reumatice, inflamatorii, articulare, problemele neurologice (pareza, paralizia), problemele sistemului nervos şi nutriţionale, ginecologice, dermatologice, obezitatea. Pentru cei care nu se pot despărţi de peisajul superb, există şi piscine termale în aer liber.

Terapie prin adrenalină
Pentru cei cu... deficienţe majore de senzaţii tari, Herculane este remediul perfect. River-rafting, ture de căţărare şi explorarea peşterilor sunt "medicamentele" recomandate. Chiar la ieşirea din Herculane, lângă Hotelul Roman, există una dintre cele mai interesante porţiuni de stâncă. Aici poţi vedea, la un loc, căţărători novice, dar şi adevăraţi oameni-păianjen. Peretele de stâncă oferă o varietate mare de grade de dificultate. Pe Cerna, mai ales când debitul este crescut, se poate face foarte bine river-rafting. Vestea bună este că nu trebuie să fii un profesionist în domeniu pentru a încerca senzaţiile tari oferite de acest sport. O barcă pneumatică ceva mai rezistentă şi un pic de curaj sunt suficiente pentru o tură de neuitat, însă fără a subestima în niciun moment puterea râului. După ce te-ai răsfăţat cu băi termale şi cu şedinţe lungi de saună, eşti pregătit să cutreieri zona Văii Cernei. Ai la dispoziţie o sumedenie de trasee marcate cu obiective interesante. Cele mai accesibile sunt Cascada Cernei şi ştrandul Cele şapte izvoare, unde există o piscină olimpică, cu apă termală. Celebrele vipere despre care se spune că populează zona nu s-au mai arătat turiştilor de câţiva ani. Oricum, e bine de ştiut că există vaccin administrabil imediat şi că tufişurile, în general, trebuie să fie evitate.

Lacurile sărate, curtate de sibieni
În zilele caniculare, staţiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului este unul din cele mai curtate locuri de sibieni. Staţiunea se află la 17 km de Sibiu, pe valea râului Visa şi beneficiază de o salbă de lacuri. Perimetrul de protecţie hidrologică al staţiunii cuprinde 53 ha, 14 lacuri antroposaline, precum şi alte lacuri mai mici apărute pe cale naturală. Adâncimile mari ale lacurilor se datorează exploatărilor de sare din Antichitate şi Evul mediu. Lacurile alpine sunt elemente de mare atracţie turistică ale judeţului Sibiu. Lacurile Horia, Cloşca şi Crişan sunt formate prin inundarea a şase saline vechi. În aceste locuri, atât sibienii, cât şi turiştii ocazionali caută să se răcorească. Pentru a intra în lacuri, turiştii folosesc scările de acces, doar că acestea, fiind din lemn, necesită reparaţii urgente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite