Cumpărături de lux fără taxe în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei săptămâni înainte de Sărbătorile de iarnă, magazinele de la graniţă sunt din ce în ce mai aglomerate.

Localnicii şi nu numai merg la cumpărături mai ieftine de la shopurile cu regim de travel-free, adică scutite de TVA, accize şi taxe vamale.

Clienţii mizează pe faptul că produsele nu sunt contrafăcute. „Nu e neapărat mai ieftin, dar sunt sigură că este un produs orginal, spre deosebire de ceea ce există pe piaţă, inclusiv la mall", a spus Elena Mihăilă, o clientă a acestor magazine.

Preţurile sunt totuşi diferite faţă de cele de la hipermarket. De pildă, la magazinul travel-free de la Vama Veche, parfumurile costă între 220 de lei şi 293 de lei, iar în complexurile comerciale din Constanţa, preţurile sunt mai mari cu 10-50 de lei. Diferenţe mai mici sunt la băuturi alcoolice: o sticlă de whisky costă de la 60 de lei la travel-free, iar la magazinele din oraş 60-70 de lei.

În judeţ există patru magazine de tip travel-free: unul la Poarta 1 a Portului Constanţa, altul în Zona Constanţa Sud - Agigea a Portului Constanţa, iar celelalte două la punctele de trecere a frontierei Vama Veche şi Negru Vodă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite