Cumpărături în oraşul vecin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de botoşăneni merg în hypermarketurile din Suceava să se aprovizioneze pentru Revelion

În municipiul Botoşani există doar un singur magazin Plus, care de multe ori rămâne fără marfă din cauza numărului mare de clienţi.

Lipsa hypermarketurilor din municipiul Botoşani îi determină pe mulţi localnici să meargă la cumpărături în Suceava, chiar dacă sunt nevoiţi să parcurgă aproape 100 de kilometri dus-întors.

La momentul acesta, oraşul ar fi trebuit să aibă cel puţin patru magazine mari, numai că Real, Kaufland şi Carrefour nu au mai venit. Astfel, Plus a rămas singurul centru comercial. „De multe ori la Plus este gol şi nu prea mai ai ce să cumperi şi trebuie să mergem la Suceava. Este păcat că firmele care au hypermarketuri ocolesc Botoşaniul", ne-a spus Florin Alexa, muncitor.

Un an de promisiuni

În toamna anului trecut, primarul Cătălin Flutur a avut o discuţie cu reprezentanţii lanţului de hypermarketuri Real, care şi-au exprimat dorinţa de a deschide şi în Botoşani un astfel de magazin. Ba mai mult, au stabilit şi locaţia, pe locul fostei fabrici Armonia.

A trecut aproape un an, iar lucrările nu au demarat nici până acum. Între timp, edilii au anunţat că va fi deschis un magazin Kaufland în aceeaşi locaţie, dar nici de această dată proiectul nu a mai fost finalizat.

O situaţie oarecum similară se înregistrează şi la fosta fabrică Arca, unde Praktiker şi-a exprimat dorinţa de a construi un hypermarket. S-a trecut imediat la demolarea fostelor clădiri comuniste, dar nu au mai fost demarate lucrările de construcţie. Tot în aceeaşi zonă, autorităţile locale au anunţat că va fi contruit un magazin Carrefour, dar nici acesta nu s-a mai făcut.

„Primăria Botoşani a dat autorizaţie de demolare atât la Arca, cât şi la Armonia. La Arca deja s-a demolat, iar la Armonia urmează. Din câte am înţeles, prin martie-aprilie vor demara lucrările", ne-a declarat Cătălin Alexa, viceprimarul din Botoşani.

"Fac cumpărături atât la Botoşani, cât şi la Suceava. Sunt şi în Botoşani lucruri pe care le găseşti la aceleaşi preţuri ca în supermarketurile din Suceava", spune Călin Alexa, viceprimar

Mall-ul ar trebui finalizat în toamna lui 2009

ll Dacă în ceea ce priveşte hypermarketurile încă nu se ştie când vor fi demarate lucrările, este foarte posibil ca Botoşaniul să aibă, în toamna anului viitor, un mall. Lucrările sunt acum într-un stadiu avansat. „Termenul de finalizare a mall-ului este în toamna anului viitor, dar nu putem şti dacă se va finaliza exact la termenul stabilit. Totul depinde de resursele financiare pe care le are investitorul. O autorizaţie de construcţie poate fi şi prelungită", a mai spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite