Cum îşi dau foc interlopii în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clanul lui Tărâm din Buftea şi o parte din gruparea Sportivilor din Periş şi-au reglat conturile chiar în centrul Capitalei. În urma luptei au rămas maşini devastate, iar rivalii bătuţi cu răngi de fier au ajuns la spital. Totul a culminat, în februarie 2011,  cu incendierea a doi „sportivi”.

„Alo! Bună ziua. Pe bulevardul Basarabia,  în spatele blocului, e o maşină care arde în acest moment cu un foc deschis, se vede de la geam focul. A dat cineva foc şi a ars pe cineva în maşină şi au fugit cu bâtele, a fost reglare de conturi, nu ştiu ce o fi fost…”,  a fost apelul disperat al unui bucreştean care a sunat la 112, la data de 12 februarie 2011.

Era ora 23.44, iar pe bulevardul Basarabiei din Capitală un BMW Seria 3 era cuprins de flăcări. Lângă el, doborîţi la pământ, doi tineri, Constantin-Cristian Badea (23 de ani) şi Constantin-Daniel Matei (27 de ani), erau bătuţi cu bâte şi ţevi metalice de şapte persoane. Agresorii erau din clanul lui Tărâm din Buftea, iar victimele –care munceau ca agenţi de pază- erau membrii unei bande interlope rivale din Periş, desprinse din gruparea bucureşteană a „Sportivilor”.


Gruparea „Tărâm”, specializată în infracţiuni violente

 „Clanul lui Tărâm” acţionează în zona Buftea-Crevedia şi se ocupă cu furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, tâlhării, şantaj şi alte infracţiuni cu violenţă, iar la comiterea faptelor aceştia folosesc săbii, cuţite, bâte şi alte arme albe. În lupta pentru controlul judeţului Ilfov, gruparea s-a lovit de rivalii din Periş. Totul a  culminat cu un scandal la Liceul din Buftea, la 12 mai 2010, când cele două grupări s-au luat la bătaie în plină zi după ce o fată de 16 ani a fost agresată de unul din membrii grupării Tărâm. În scandal, „sportivii” au pierdut două BMW-uri, care au fost incendiate. Ca răzbunare, cei din Periş au intrat în casă la Aurel Stoica, zis „Aurică de la Buftea”, la 8 februarie 2011,  şi i-au aplicat o corecţie lui şi familiei.

Ambuscada, plănuită în benzinărie

Pe fondul acestor dispute, Aurel Buştea, zis „Auraş” a fost cel care a aflat informaţia că cei doi „sportivi” vor pleca din Periş spre Bucureşti într-un BMW Seria 3. Acesta şi a chemat tovarăşii la staţia Petrom situată în com. Crevedia, şos. Bucureşti – Târgovişte nr. 666, pentru ale pregăti o ambuscadă rivalilor. Şapte persoane în cinci autoturisme, înarmaţi cu bâte şi ţevi metalice şi un bidon de cinci litri cu benzină. Gruparea s-a deplasat în Tâncăbeşti şi au aşteptat BMW-ul „sportivilor”, pe care l-au urmărit până a ajuns la stadionul „Lia Manoliu”.

„Am luat în mână câte o ţeavă”

Georgian Ticu, zis „Georgică” a povestit procurorilor că împreună cu Aurel Stoica „am stabilit să mergem să-i batem pe ocupanţii BMW-ului urmărit de noi, lucru pe care l-am comunicat şi celor din Loganul albastru”. „Am coborât toţi din maşini şi ne-am îndreptat spre portbagajul Ford-ului, unde ştiam că se află ţevile aduse de Paiu (n.r. Cătălin Gheorghe) şi prieteni lui”, a continuat declaraţia Georgică.
Mihai Filip, zis „Şalău”,  a povestiut cum a coborât din maşina lui Goeoge Buştea, şi a luat, din portbagaj, o ţeavă metalică. „Aurel Buştea şi Georgian Ticu aveau fiecare în mână câte o ţeavă, iar Aurel Stoica avea în mână o pungă din plastic de culoare albă în care se afla ceva”, şi-a continuat declaraţia „Şalău”.

Agresorii au fost recunoscuţi

Una din victime, Constantin-Daniel Matei a povestit momentul atacului. „Un grup format din 7-8 persoane au înconjurat maşina în care stăteam amândoi şi au început să ne lovească cu ţevi şi cu bâte. Nu am avut timp să reacţionăm deoarece amândoi încercam să ne apărăm. Indivizii au spart geamurile maşinii şi ne loveau prin ferestre. Am recunoscut doi dintre agresori Georgian Ticu şi Aurel Buştea.
Aceştia, în timp ce ne loveau strigau să ne omoare şi să ne dea foc. Aproape imediat a izbucnit şi focul care a cuprins maşina şi pe noi, implicit. Cu greu eu am reuşit să ies pe geamul de la portiera dreapta faţă. Afară am mai fost lovit cu bâta peste spate şi la piciorul stâng”, a fost declaraţia victimei.
Prietenul lui, Constantin-Cristian Badea  a arătat că în timp ce-i loveau agresorii strigau: ”Daţi-le foc, omorâţi-i!”. „Flăcările ne cuprinseseră pe amândoi. Am încercat să ieşim din maşină imediat, dar nu am reuşit deoarece agresorii continuau să ne lovească cu bâtele şi cu ţevile”, a povestit Badea.


„I-am cerut benzina şi am aprins-o”

Aurel Stoica a povestit că atunci câînd au ajuns la maşină, Aurel Buştea  a lovit BMW-ul cu un obiect contondent, „eu i-am cerut benzină lui Cătălin Gheorghe, am luat-o, am aprins-o şi am dat cu ea în maşină”. Unul din a gresori, Marius Marina, zis „Kike” a dat declaraţii complete la Parchetul Capitalei.  „Precizez că am văzut cum pasagerul din BMW a ieşit din BMW-ul cuprins de flăcări, şi am văzut cum în timp ce se afla la pământ cuprins de flăcări, Ticu Georgian i-a aplicat o lovitură cu o ţeavă sau bâtă care o avea în mână, pe corp. Precizez că această persoană pe care am văzut-o în flăcări ieşise din maşină pe unul din geamurile portierei, de pe partea dreaptă a BMW-ului”, a explicat interlopul.


Interlopii din Buftea, arestaţi preventiv

Parchetul Capitalei a decis săptămâna trecută trimiterea în judecată a 12 membri ai clanului Tărâm, în stare de arest preventiv, autori şi complici la săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat (cu premeditare şi în public) şi omor deosebit de grav (prin cruzimi şi asupra a două sau mai multor persoane), distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit procuorilor, cei şapte agresori- Aurel Buştea, Mihai Filip, Cătălin Gheorghe, Georgian Ticu, Marius Toader, Aurel Stoica, Mircea Giulianu- au fost ajutate moral şi material de alte cinci persoane- Alin Mazilu, Cornel Burlacu, George Buştea, Marian Buştea, Daniel Ticu.

 „Li se înfundă lor acum, nu se joacă ei cu Capitala”

Una din victime, Constantin-Daniel Matei povesteşte unui prieten, la data de 14 februarie 2011, ora 17.59,  detaliile incendierii.

Domn: Pe Cristi (n.r. Constantin-Cristian Badea, cealaltă victimă), cum s-a stins?
Constantin-Daniel Matei: S-a stins singur. El a rămas, eu de abia am ieşit de acolo, pe geam şi ne-a dat fraierii numai la ţevi, ştii?
Domn: Ce-au făcut?
Constantin-Daniel Matei:Am ieşit pe geam, am fugit aşa şi eram cu foc, luasem foc şi mi-au mai dat fraierii vreo doi-trei că mă doare spatele. Mai mult s-au ferit fraierii că m-am dus aşa în ei cu focul.
Domn: Cristi a rămas în maşină?
Constantin-Daniel Matei:Da. El a mai rămas ceva timp în maşină şi la urmă a ieşit şi el, săracul.
Domn: Zice că i-ar fi dat unul o ţeavă în cap sau după ceafă şi a căzut cu capul pe zăpadă şi s-a stins.
Constantin-Daniel Matei:Da. Dădeau fraierii, nu ne lăsa să ieşim din maşină.
Domn: Cum a dat? A dat întâi foc şi apoi? Sau a dat întâi cu ţevi?
Constantin-Daniel Matei:Nu. Ne-a dat cu ţevi, ne-a spart geamul şi au aruncat benzină pe noi.
Domn: Au aruncat benzină sau cu incendiare?
Constantin-Daniel Matei:Nu. Au aruncat benzină.
Domn:: Şi foc? Au avut făclii din alea?
Constantin-Daniel Matei:Da. Cred că a avut din alea.
Domn: Să-mi bag...!
Constantin-Daniel Matei:Asta este.
Domn: Cu ce? Cu bidoane? Cu ce arunca?
Constantin-Daniel Matei:Cu bidon din ăla, a avut bidon. Nu mai ştiu sigur. Dădeau cu ţevi fraierii. Bidon au venit.
Domn: Era fraierul ăla? Buburosu ăla?
Constantin-Daniel Matei:Da.
Domn: Şi cine mai era aşa?
Constantin-Daniel Matei:Era şi fraierul ăla.
Domn: Căcat gros (n.r. una din poreclele lui Aurel Buştea, zis şi Şalău)?
Constantin-Daniel Matei:Da. Sigur a fost şi ăla. Sigur.
Domn: Lasă-i Daniele că li se înfundă lor acum, nu se joacă ei cu Capitala.



Doi membri ai clanului Sportivilor au fost interceptaţi de SRI, la data de 13 februarie 2011, şi povestec cum a vut loc atacul.

Domn 1: Drenă din aia, cred că-i fac şi morfină ca să nu mai simtă durerea, dar ştie cineva cine a fost? Nu  ştie nimeni, nu?
Domn 2: Jegoşii ăştia, băga-mi-aş... în familia lor.
Domn 1: Care  jegoşi?
Domn 2: Fraierii ăia ai lui Tărâm!
Domn 1: E, na!
Domn 2:...Crevedia, trei maşini pentru doi inşi, băga-mi-aş în...
Domn 1: Mamă, dar au vrut să-i omoare, măi, ce au vrut să le facă?
Domn 2: Nu ştiu, măi, pentru că au aruncat cu benzină, zice că i-a prins între maşini şi nu au putut să iasă, au aruncat cu benzină pe maşină, cu sticle din alea incendiare dădeau în ei, dar dădeau de departe, de la vreo 5-6 metri aruncau în ei cu sticle din alea.
Domn 1: Păi, şi nu au putut să iasă din maşină, să fugă?
Domn 2: Nu au putut să iasă, pentru că i-a prins între maşini, îţi dai seama că nu puteau să deschidă uşa să iasă de acolo.
Domn 1: Păi, şi maşinile celelalte nu au  luat foc şi celelalte două?
Domn 2: Nu au luat, nu vezi, ei erau acolo în parcare şi Matei a ieşit pe geam, Matei era în dreapta, pe ăsta l-a luat bine, la şofer acolo i-a dat, se pare că ăsta avea şi geamul deschis.



Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite