Cum să-ţi faci o trusă medicală pentru concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să-ţi faci o trusă medicală pentru concediu
Cum să-ţi faci o trusă medicală pentru concediu

O nevralgie, o rană sau o reacţie alergică îţi pot umbri clipele de relaxare mult visate. În loc să pierzi vremea căutând o farmacie, fii prevăzător şi include în bagaj propria ta trusă de prim ajutor.

Pentru a alcătui trusa medicală, poţi folosi o cutie de plastic care să poată fi deschisă cu uşurinţă. Toate pastilele trebuie păstrate în cutiile lor originale, împreună cu prospectul. În cazul în care pastilele nu au cutie, foloseşte punguţe care se închid ermetic, pentru a le compartimenta. Nu uita să le etichetezi!

Durerea trece cu antiinflamatoare

Pentru a veni de hac migrenelor, durerilor de măsea, celor articulare sau chiar insolaţiei este bine să ai cu tine în vacanţă un antiinflamator de tipul Aulin. Este util, de asemenea, să incluzi în trusa medicală şi Antinevralgic, Nurofen, Saridon, Paracetamol sau Aspirină. Acestea din urmă, împreună cu tabletele dezinfectante pentru gât, cum este Tantum verde, şi picăturile pentru desfundarea nasului de tipul Olynth, te ajută şi în cazul unei răceli de vară.

Antihistaminicele combat alergiile

Dacă ştii că ai predispoziţie alergică, trebuie în primul rând să eviţi factorii alergeni. Dar chiar şi dacă nu ai astfel de neplăceri în mod obişnuit, anumite alimente sau înţepăturile de insecte îţi pot declanşa o reacţie alergică.

De aceea, trusa medicală trebuie să includă antihistaminice precum Claritine. Pentru înţepăturile de insecte sau urticarie, este bine să ai la îndemână un unguent de tipul Fenistil gel.

Antidiareicele sunt indispensabile

Alimentele păstrate în condiţii neadecvate, dar şi căldura, schimbarea apei de băut şi mâinile nespălate fac posibilă apariţia diareei şi crampelor abdominale. Pentru a le combate, pliculeţele cu Smecta sau Furazolidonul sunt binevenite. Pentru a calma durerile de burtă, include în trusă şi No-spa. Nu-ţi strică nici nişte cărbune vegetal pentru arsuri gastrice.

Plasturi şi pansament pentru zgârieturi

Orice zgârietură trebuie dezinfectată bine şi pansată, pentru a se evita infectarea ei. Astfel, pansamentul, plasturii, vata, apa oxigenată, spirtul, rivanolul şi faşa elastică nu trebuie să lipsească din trusa de prim ajutor. Nu uita să incluzi şi un foarfece şi un gel cremă cicatrizant, cum este Bepanthen.

Antivomitivele, utile în răul de călătorie

În timpul deplasării cu un mijloc de transport poate apărea răul de mişcare. Dacă ştii că ai astfel de probleme, adaugă în trusa de prim ajutor medicamente antivomitive cum ar fi Metoclopramidul sau Cinarizinul. La farmacie există şi plasturi speciali pentru astfel de probleme.

Specialistul nostru

Dr. Radu Leon George, medic de familie,competenţă în fiziokinetoterapie

Trusa de vacanţă este recomandată pentru a preveni şi, eventual, pentru a trata micile neplăceri ce pot surveni în timpul vacanţei. Este utilă pentru a nu fi nevoiţi să apelăm la servicii medicale pentru afecţiuni minore, tranzitorii. De asemenea, este excelentă atunci când călătorim în zone unde accesul medical ar fi dificil, de exemplu la munte.

Ar fi indicat ca trusa să conţină medicamente antiinflamatoare, antalgice, antialergice, antispastice (papaverină), protectoare gastrice (Omeprazol), prokinetice (Motilium), antidiareice, cărbune medicinal, un dezinfectant tegumentar, comprese sterile, atele şi leucoplast.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite