Cum se menţin în formă liderii lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preferinţe În timp ce unii şefi de stat recurg la exerciţii fizice obositoare pentru a-şi menţine silueta, alţii urmează diete drastice. La fel ca în showbiz, aspectul a devenit la fel de important şi în politică. Dacă Nicolas Sarkozy, Vladimir Putin ori Barack Obama sunt pasionaţi de sport, Silvio Berlusconi apelează la ceaiuri şi masaje ca să-şi păstreze o formă de invidiat.

Pentru a-şi dezintoxica organismul pus la grele încercări din cauza vieţii sale  trepidante, premierul italian, Silvio Berlusconi, îşi petrece câteva zile într-o clinică specializată în hidroterapie, fitoterapie şi aşa-numitele tratamente Kneipp, puse la punct de abatele cu acelaşi nume, în secolul al XIX-lea.

Acestea cuprind o dietă bazată pe sucuri naturale de fructe, legume şi supe, precum şi ore de fizioterapie şi masaj, în special în zona cervicală, care, în ultima perioadă, i-a provocat probleme serioase premierului italian.

Programul „detoxifiant“ al unei zile în clinica din Alto Adige începe cu un ceai imediat după trezire, mic dejun, fizioterapie, hidroterapie, masaj, un alt ceai, masa de prânz (un amestec de legume pregătite la abur), urmată de reluarea programului de dimineaţă. „Il Cavaliere“ speră, în acest fel, să scape de stresul provocat de agitaţia vieţii politice din Peninsulă, dar mai ales de tumultuoasa viaţă privată.

În ultimele luni, aceasta a fost marcată de scandalurile legate de presupusele sale legături fie cu prostituate de lux, fie cu reprezentante ale showbizului italian. La aproape 73 de ani, Silvio Berlusconi are de înfruntat şi divorţul cerut de soţia sa, Veronica Lario, excedată de derapajele conjugale ale ilustrului soţ.

Cât îl priveşte pe Barack Obama, care la 4 august a aniversat împlinirea a 48 de ani, publicaţiile mondene scriu despre el că a reuşit să încânte milioane de femei din întreaga lume nu doar datorită ideilor sale politice, ci şi cu ajutorul farmecului personal, la care contribuie, substanţial, aspectul fizic atletic.

Obama, preşedintele atlet

Obama recunoaşte că face gimnastică zilnic, timp de 45 de minute, şi că nu pierde nicio ocazie să joace baschet, sportul său preferat.

În privinţa mâncării, liderul de la Casa Albă nu pare să ţină cont de sfaturile nutriţioniştilor, care condamnă la unison „delicatesele“ de tip fast-food. Fotoreporterii l-au surprins de mai multe ori pe Obama mâncând cu poftă în restaurante de gen din Washington.

Putin, un macho solitar

Faptul că actualul premier rus este pasionat de judo nu mai e de mult un secret. Posesor al centurii negre, în 2007 a scos chiar şi o carte, intitulată „Să învăţăm judo cu Vladimir Putin“, în care a ilustrat câteva dintre mişcările sale preferate.

Forma fizică de excepţie şi-o menţine însă şi cu ajutorul altor sporturi practicate, cum ar fi schi sau rafting.

La sfârşitul săptămânii trecute, Putin şi-a petrecut o zi de vacanţă în regiunea Tuva din Siberia, fiind a doua oară când se relaxează acolo. În august 2007, el a fost însoţit de prinţul Albert al II-lea de Monaco. Atunci, pentru prima oară, s-a fotografiat la bustul gol, iscând comentarii de genul: „Noua armă secretă a Rusiei - torsul gol al lui Putin!“.

Fostul spion şi-a cultivat cu grijă imaginea de macho, iar sondajele arată că are mulţi admiratori, mai ales în rândul populaţiei feminine a Rusiei. Putin nu pare să ţină un regim special pentru a-şi menţine silueta de invidiat. Deşi pe parcursul timpului l-a răsfăţat cu diverse delicatese culinare, soţia sa, Liudmila, s-a plâns pe blogul personal că nu a lăudat-o niciodată pentru eforturile depuse în bucătărie, iar în unele seri preferă să mănânce singur în faţa televizorului.

Jogging pentru „Speedy Sarko“

Supranumit „Speedy Sarko“ datorită pasiunii sale pentru alergatul de dimineaţă, preşedintele francez depune eforturi serioase ca să se menţină într-o formă fizică demnă de mult mai tânăra sa soţie, Carla Bruni.

La sfârşitul lunii iulie, aceste eforturi l-au costat un leşin şi o internare de 24 de ore în spital, acum aflându-se, la recomandările exprese ale medicilor, într-o vacanţă prelungită în sudul Franţei. „Sarko“ urmează o dietă destul de strictă (mai ales la recomandările Carlei) bazată pe legume preparate la abur, pe cereale şi salate de crudităţi.

 În afară de jogging, liderul francez mai face exerciţii fizice sub îndrumarea unei antrenoare personale, Julie Imperiali, recomandată tot de soţia sa. Datorită tehnicii numite „Tectonic Welbeing“ (care acţionează în special asupra zonei pelviene), Sarkozy ar fi slăbit cinci kilograme în mai puţin de patru luni.

Grădina lui Michelle, ofilită

Din intens mediatizata grădină de zarzavaturi „bio“ plantată în primăvară de Michelle Obama pe peluza Casei Albe nu a mai rămas mare lucru. Solul intoxicat cu îngrăşăminte şi pesticide încă de pe vremea familiei Clinton a dus la ofilirea legumelor pe care prima-doamnă le-ar fi dorit pe propria masă. Casa Albă nu mai are grădină de zarzavat de la al Doilea Război Mondial încoace.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite