Culmea vitezei: 3 kilometri de drum construit pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii 18 ani s-au reabilitat 65 de km de drumuri judeţene din reţeaua de aproape 1.200 km. Consiliul Judeţean Timiş a obţinut două finanţări europene pentru refacerea a două sectoare importante. Investiţiile ajung la 30 de milioane de euro.

Infrastructura rutieră din Timiş creează mari nemulţumiri în rândul şoferilor care spun că în acest judeţ sunt cele mai proaste drumuri din ţară. În ceea ce priveşte drumurile judeţene, doar cinci la sută au fost refăcute în ultimii 18 ani, iar pentru diferenţă administraţia judeţeană aşteaptă finanţările europene nerambursabile. Din cei 65 de km de drum reabilitaţi, 40 au fost în lucru anul acesta, pe sectorul Timişoara-Pişchia-Maşloc.

„Din 1990 şi până anul trecut s-au reabilitat 25 de km de drum judeţean”, a  spus şeful Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene, Gheorghe Miron. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş (CJT) îşi propun să obţină fonduri pentru alte trasee.

 „În următorii trei ani avem în plan reabilitarea drumurilor Timişoara-Sânandrei-Periam, Timişoara-Peciu-Giulvăz şi ieşirile către autostradă”, a declarat preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc. De asemenea, este în curs de finanţare şi centura Buziaşului, investiţie de 600.000 de euro, din care 75 % sunt bani europeni.

Lucrările încep târziu

După obţinerea finanţării urmează organizarea licitaţiei, iar la începutul anului viitor vor demara lucrările pe sectorul Chevereş-Buziaş-Lugoj. În condiţiile în care nici lucrările prin Recaş nu vor fi terminate, traficul spre şi dinspre Lugoj va fi ştrangulat. „Se lucrează pe câte un sens de mers şi se va circula cu restricţii” a mai spus Gheorghe Miron.

Zestrea Timişului

1145 km

- drum judeţean administrează CJ Timiş.

65 km

- din infrastructura judeţeană au fost reabilitaţi în ultimii 18 ani.

851 km

- din drumurile judeţene sunt din asfalt sau beton.

258 km

- de drum judeţeanau rămas la stadiul de pietruire.

36 km

- din drumurile admistrate de CJ Timiş sunt de pământ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite