Cubanezii renunţă la tractoare în agricultură pentru a face economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cubanezii renunţă la tractoare în agricultură pentru a face economii
Cubanezii renunţă la tractoare în agricultură pentru a face economii

Pe insula condusă de comuniştii lui Fidel Castro agricultura se întoarce cu câteva secole în urmă. De dragul economiilor, mii de animale vor lua în următorii ani locul tractoarelor pe plantaţiile cubaneze, scrie presa locală citată de AFP.

Numai în provincia Villa Clara, din centrul ţării, întreprinderile de stat speră să conteze pe 3.100 de atelaje cu boi până în 2012.

Scopul acestei măsuri:  "a da un avânt producţiei alimentare şi pentru a economisi combustibil", anunţă oficiosul partidului comunist, cotidianul "Granma".

Pe teritoriul Cubei, ţară puternic afectată de criza economică, au fost instituite deja "centre de dresură", semn că măsura anunţată de Executivul de la Havana va fi puşă în practică cât de curând posibil.

Criza economică a îngenuncheat insula lui Castro


Cuba se confruntă în prezent cu cea mai severă criză economică de la cădrea URSS-ului în 1991. Guvernul a decis  raţionalizarea carburantului şi electricităţii încă din luna iunie pentru întreprinderile de stat.

În condiţiile în care insula importă peste 80% din necesităţile sale alimentare şi are circa 1,5 milioane de hectare de teren rămas necultivat., Castro a făcut o prioritate a Guvernului din creşterea producţivităţii agricole.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite