Al doilea preot spaniol ucis în Cuba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al doilea preot spaniol ucis în Cuba
Al doilea preot spaniol ucis în Cuba

Biserica Catolică susţine că un preot spaniol a fost găsit luni mort în Cuba. În ultimele cinci luni, acesta este al doilea caz în care un cleric este găsit mort, iar autorităţile spun că ar fi o crimă.

Potrivit unei declaraţi Bisericii Catolice, corpul preotului Mariano Arroyo Merino a fost găsit într-o cameră a parohiei Regla în care acesta lucra la Havana, scrie Reuters.

Raportul iniţial indică faptul că preotul, de origine spaniolă, în vârstă de 74 de ani, a fost ucis. Arroyo a ajuns în Cuba în ianuarie 1997, în aceeaşi lună în care papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică pe insulă.

Preotul lucra în parohia Regla din 2004.  Biserica Catolică nu a speculat în mod public în legătură cu posibile motive ale crimei şi nici nu a oferit alte detalii pe acest subiect, notează AP.

Autorităţile mai invesighează şi moartea unui alt preot spaniol, Eduardo de la Fuente Serrano, a cărui cadavru a fost găsit într-o parohie îndepărtată aflată într-o zonă slab populată în afara capitalei cubaneze, la mijlocul lunii februarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite