Cu staţia de taximetre la poarta casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu staţia de taximetre la poarta casei
Cu staţia de taximetre la poarta casei

Decizia Primăriei Alba Iulia de a muta o staţie taxi din centrul oraşului provoacă nemulţumiri. Albaiulianul Mihai Frăţilă se plânge că nu mai are linişte din cauza taximetriştilor, care dau muzica la maxim şi vorbesc urât.

Staţia de taxiuri din Piaţa Alessandria (fostă Eroilor) şi-a schimbat locul la începutul lunii august, ca urmare a unei decizii luate la nivelul administraţiei locale din Alba Iulia. A fost mutată într-o parcare din faţa locuinţei unui cetăţean, Mihai Frăţilă.

Acesta susţine că liniştea familiei este tulburată de gălăgia făcută de taximetrişti. Pentru această staţie de taxiuri au fost aprobate cinci locuri. Cu toate acestea, numărul taximetriştilor care îşi aşteaptă clienţii aici, depăşeşte zilnic norma impusă.

Plângere la Consiliul Local

Mihai Frăţilă este nemulţumit de decizia Consiliului Local de a schimba zona staţiei de taxi. „Nu ştiu cine a binevoit să fixeze staţia de taxiuri exact în faţa casei mele, să apeleze la integritatea şi la liniştea familiei. Din 3 august, când s-a mutat staţia de taxiuri în faţa casei, nu mai am linişte“, a spus albaiulianul. Acesta a spus că este singurul cetăţean din oraş care are o staţie de taxiuri în faţa casei. Mai mult, este de-a dreptul dezgustat de comportamentul taximetriştilor.

„Fac o gălăgie infernală. Îmi blochează poarta, nu pot să intru în imobil. Aruncă tot felul de lucruri în grădină. Vorbesc foarte urât. Ca să nu mai pomenesc de gesturile lor...“, a mai precizat Mihai Frăţilă. Localnicul a depus o deja o plângere la Primărie, dar şi o cerere pentru schimbarea locului unde staţionează taximetriştii. „Este, totuşi, proprietate privată. Sper să se găseasă o altă soluţie, de exemplu să mute staţia în partea opusă. Nu am avut probleme până acum, chiar dacă în zonă parcau cei de la Curtea de Apel sau de la Judecătorie“, a mai adăugat Mihai Frăţilă.

Şi taximetriştii sunt nemulţumiţi

Taximetriştii care staţionează în această zonă sunt şi ei nemulţumiţi de noua zonă. „Nu îmi place pentru că suntem în uşă la oameni şi ne tot fac observaţie. Nu era bine nici în staţia de vizavi de Romtelecom, deoarece încurcăm circulaţia“, a spus Aurica Băbăilă, în vârstă de 57 de ani, taximetristă.

Sunt şi taximetrişti cărora le convine locul noi staţii. „Sunt mulţumit de amplasarea staţiei de taxiuri. E mai bine aici. Nu ştiu ce să zic, nu cred că se face în zonă gălăgie“, a spus Eugen Enache, taximetrist, în vârstă de 57 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite