Cu rabla în inspecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) ajung numeroase sesizări, însă acestea nu pot fi soluţionate în totalitate din cauză că personalul şi maşinile pentru deplasarea în teren sunt insuficiente. În total sunt trei Dacii Break.

Două dintre ele sunt folosite pentru aprovizionarea şi distribuirea vaccinurilor şi medicamentelor precum şi pentru problemele curente ale personalului. „Cea de-a treia maşină, veche de peste 12 ani, este folosită pentru deplasarea în teren la activitatea de inspecţie. Ar fi nevoie de cel puţin încă patru maşini pentru ca instituţia să funcţioneze normal“, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Gorj,  Elena Piţian.

Conducerea DSP Gorj a anunţat că anul acesta Ministerul Sănătăţii nu prevede fonduri pentru achiziţia de noi maşini. Şoferii şi inspectorii sanitari abia fac faţă reclamaţiilor, care provin mai ales din mediul rural. „Intervenim la şase până la zece sesizări din judeţ pe zi. Ne întoarcem seara din teren, din cauză că sunt puţine maşini“, a spus Pompiliu Daha, şofer în cadrul instituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite