Cu găleata la cumpărături în piaţa volantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu găleata la cumpărături în piaţa volantă
Cu găleata la cumpărături în piaţa volantă

Slătinenii se înghesuie joia la tarabele ambulante de la Fântâna Speranţei

De o lună şi jumătate slătinenii s-au obişnuit să îşi facă piaţa de la Fântâna Speranţei din Slatina. Chiar dacă în vechile pieţe agroalimentare din oraş comercinaţii scad preţurile în fiecare zi de joi, producătorii din centru au deja clienţi fideli, care îşi fac aprovizionarea de aici.

„Avem văzut cum comercinaţii de piaţă ieftinesc produsele cu o zi, două înainte de a veni noi, tocmai ca să ne alunge clienţii, să creadă oamenii că preţurile sunt mai mici decât în piaţă şi că nu e nicio afacere să cumpere de aici. Avem însă muşterii fideli, care preferă marfa de calitate”, Florin Ciobanu, vicepreşedintele Agrostar.

Pieţarii se apără şi spun că este normal ca preţurile la legume să scadă în cursul săptămânii şi să crească în weekend. „Astea sunt prostii de ale lor. Cum să ne încurce ei pe noi când stau o zi acolo. Piaţa e mai ieftină pe săptămână şi mai scumpă în weekend”, a spus un comerciant de la Zahana.

„Dacă laşi la preţ, îţi merge bine“

Încă de când îşi aşează tarabele în faţa fântânii, precupeţii sunt asaltaţi de cumpărători. Vin cu plase şi găleţi să îşi facă aprovizionarea pentru toată săptămâna. „Am venit... Credeaţi că nu vin? Sper că nu m-aţi uitat şi mi-aţi adus şi zăr, aşa cum mi-aţi promis”, a spus o femeie care venise cu o găletuşă ca să ia brânză. „Pentru doamna avem şi brânză şi zăr”, a răspuns Ilie Năstase, din Valea Mare, care vinde în piaţa volantă brânză de oaie şi pastramă. „Dacă laşi la preţ, îţi merge bine şi oamenii te îndrăgesc şi vin să cumpere. Dau cu 11 lei kilogarmul de brânză proaspătă şi cu 13 lei pe cel de brânză veche. Am clienţi care vin în fiecare zi joi”, a spus comerciantul.

„Sunteţi mai scumpi ca în piaţă“

Dacă unii sunt încântaţi de comercianţii de piaţa volantă, alţii trec nemulţumiţi pe lângă, tarabe, dau din cap şi spun. „Păi, sunteţi mai scumpi ca în piaţă. De ce să cumpăr de aici. Acolo mai poţi să negociezi, te muţi de la unul la altul. Aici vindeţi fiecare produse diferite. Nu aveţi concurenţă”, a spus Ion Săsoi, de 68 de ani, pensionar. „Au produse proaspete şi bune. Măcar ştii că iei ceva de calitate”, l-a apostrofat o femeie care stătea la coadă la lapte, la taraba lui Vasile Buzatu.

Comerciantul, îmbrăcat în alb-albastru, îşi aşteaptă în fiecare joi clienţii fideli. Le ştie şi orele la care trebuie să vină. „Am un domn care vine pe la 7.30-8.00 şi ia şapte sticle cu lapte. A venit şi azi. Apoi pe la 9.00 vine o doamnă cu un copil care cumpără smântână. După ce au gustat din marfa mea, ia mereu”, a spus Buzatu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite