Csibi Barna a fost dat afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ANAF, Sorin  Blejmar, a anunţat, joi, că Csibi Barna a fost destituit ca urmare a deciziei luate în Comisia de disciplină a instituţiei.


Csibi Barna, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) a judeţului Harghita, a refuzat să se prezinte în Bucureşti, la noul loc de muncă unde fusese detaşat, astfel încât a sesizată Comisia de Disciplină.

Iniţial, Barna a fost mutat la Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Abrud, judeţul Alba, pentru şase luni. Ulterior, s-a dispus mutarea la Administraţia Finanţelor Publice Sector 2, însă Barna nu s-a prezentat la serviciu timp de o săptămână.

Funcţionarul a încalcat prevederile Legii nr. 7/2004, republicată, privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, care stabileşte că printre principiile care guvernează conduita profesională a funcţionarilor publici se numără şi prioritatea interesului public, principiu conform căruia funcţionarii publici au îndatorirea de a considera interesul public mai presus decât interesul personal, în exercitarea funcţiei publice.

Totodată, Csibi Barna este şi cercetat penal pentru instigare la discriminare, după ce a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu în piaţa din centrul oraşului Miercurea Ciuc, pe 15 martie, ziua când maghiarii au sărbătorit în mai multe oraşe din ţară Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Peste 200 de militari în rezervă au protestat, miercuri, în faţa sediului ANAF, nemulţumiţi de atitudinea lui Csibi Barna.

"Sindicaliştii protestează faţă de atitudinea unui funcţionar al statului român, subordonatul ANAF, Csibi Barna, care şi-a permis să încalce grav Constituţia, să batjocorească România şi naţiunea română prin spânzurarea la Miercurea Ciuc a unui manechin reprezentându-l pe Avram Iancu. Declaraţiile sale media, rostite exclusiv în limba ungară, deşi pentru orice funcţionar al statului 'în România limba oficială este limba română' (Constituţia României, Art. 13) au constituit un îndemn la segregare teritorială pe criterii etnice, la desfiinţarea statului care îl plăteşte, la discriminarea unei majorităţi etnice mult prea indulgente", a declarat preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Col. (r) dr. Mircea Dogaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite