VIDEO Cseke Attila: Am cerut deblocarea a mii de posturi în sistemul sanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat astăzi, la videochatul "Adevărul", că săptămâna viitoare va depune o analiză în care va cere deblocarea a mii de posturi în sistemul sanitar.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat că ieri a cerut în şedinţa de Guvern deblocarea posturilor în sistemul sanitar, adăugând că săptămâna viitoare va depune o analiză în acest sens.

Vezi aici ce a mai declarat ministrul Cseke Attila la videochatul adevarul.ro.

"Am cerut deblocarea postului în sistemul sanitar şi am speranţa că se va realiza", a declarat ministrul Sănătăţii la videochatul adevarul.ro

Întrebat despre câte posturi ar fi vorba, ministrul a a precizat că s-ar putea debloca "mii de posturi pentru medici, asistente şi personalul sanitar".

Cseke Attila a refuzat să spună când vor fi mai mulţi medici în sistem, adăugând că speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

Întrebat de ce nu a venit mai devreme cu această propunere, ministrul a spus că a fost şi mai înainte. "Eu am să mă bucur pentru acest sistem medical dacă se va realiza acum", a adăugat el.

 

Ministrul a vorbit la videochat şi despre  principala cauză a problemelor din sistemul medical: doar o pătrime din populaţia ţării plăteşte asigurări de sănătate.

"Tragedia de la Maternitatea Giuleşti trebuie să schimbe sistemul. Eu am mai spus, avem dorinţa de a avea un sistem medical performant. Recunosc că sistemul sanitar românesc nu este acolo unde ar trebui şi pe care îl merităm. În momentul în care avem însă sub 5 milioane de plătitori de asigurări de sănătate, este o problemă. De la aceşti 5 milioane am strâns, în 2009, 13,7 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost de mai mult de 15 miliarde. Nicio pătrime dintre cetăţenii României nu contribuie la sistemul de asigurări de sănătate. Eu nu spun că nu trebuie oferite servicii medicale, dar o pătrime plătesc şi 22 de milioane beneficiază de ele", a afirmat Cseke Attila , adăugând că fără reformă şi fără o finanţare mai corespunzătoare nu se pot rezolva problemele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite