Tuu Severin: Final de an şcolar pentru cursanţii Crucea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, nouă cursanţi ai filialei Crucea Roşie din Drobeta Turnu Severin au primit, astăzi, certificatul, atestatul şi legitimaţia de voluntar.

Voluntarii, reprezentând coloana vertebrală a societăţii se vor putea folosi de certificate pentru angajare în ţară, dar şi în străinătate, ele fiind recunoscute pe plan internaţional. ”Este primul curs organizat de filiala de Cruce Roşie din Severin. Cursanţii noştri sunt tineri cu posibilităţi, iar acest certificat, cu siguranţă, le va deschide multe uşi”, susţine directorul Elena Coardă.

Voluntarii învaţă să se descurce în situaţii criză

Luptând pentru ajutorarea persoanelor care se află în diverse situaţii de criză, mai ales medicale, voluntarii au învăţat noţiuni elementare de prim ajutor, igienă, practică medicală şi legislaţie. ”Am venit la acest curs pentru că, indiferent în ce domeniu ai lucra, este bine să cunoşti cum să dai primul ajutor unor pesoane care au diverse accidente. În plus, ai ocazia să înveţi lucrurile astea într-un mediu foarte plăcut”, susţine Mini Camelia, soră voluntară. Cursul de voluntariat Crucea Roşie va continua în luna octombrie, când sunt aşteptate 200 de persoane angajate ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului care şi-au anunţat deja dorinţa de a participa la această acţiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite