Băsescu: "nu am văzut niciun contracandidat al lui Croitoru pregătit să aducă bani în ţară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a desemnat un prim-ministru care ştie că trebuie să aducă în România 3,5 miliarde de euro în două luni, precizând că nu a auzit niciun alt contracandidat la funcţia de premier care să fie pregătit să aducă aceşti bani în ţară

"Am desemnat un prim-ministru care ştie că trebuie să aducă în România 3,5 miliarde de euro în două luni, altfel avem probleme, şi cred că se va prezenta în faţa unui Parlament responsabil. Mai sunt contracandidaţi, dar nu am auzit pe niciunul că ar fi pregătit să aducă cele 3,5 miliarde acasă”, a declarat Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni difuzate la Pro TV.

Şeful statului a apreciat că Lucian Croitoru este "o soluţie corectă pentru ţară, un om care ştie să aducă aceşti bani acasă".

Şeful statului a enumerat, în cadrul aceleiaşi emisiuni câteva dintre regretele sale, menţionând afirmaţia că demisionează în 5 minute de la votul Parlamentului pentru suspendarea sa din funcţie şi că nu a reuşit să convingă partidele să revizuiască Constituţia.

Preşedintele a spus că, dacă ar fi convins partidele să iniţieze acest demers, nu ar fi fost nevoit să convoace acum referendumul pentru un Parlament unicameral şi redus ca dimensiuni.

"Trebuia, cu ocazia prezidenţialelor, să mergem şi cu o Constituţie revizuită", a arătat şeful statului.

Cât despre Parlamentul unicameral cu maxim 300 de aleşi, Băsescu a arătat că este o dorinţă normală în contextul în care se vorbeşte despre ajustarea numărului de funcţionari sau de agenţii guvernamentale.

Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat marţi, după întâlnirea cu PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor, că, dacă se prelungeşte formarea Guvernului, lucrurile se complică în relaţia cu FMI şi că România are nevoie de 3,5 mld de euro care sunt greu de adunat într-o perioadă de criză politică.

"Am încercat să-i conving, le-am explicat ceea ce am spus şi în conferinţa de presă, despre situaţia economică, despre cât de rapide sunt vitezele de ajustare pe pieţele financiare, despre dificultatea de a obţine bani la magnitudinea la care am spus, 3,5 miliarde echivalent euro, am explicat în detalii lucruri pe care nu le pot explica în faţa presei, dar domniile lor sunt decidenţi în această ţară". 

"Cred că am transmis un mesaj, cred că în mare măsură a şi fost înţeles. Vom vedea în continuare", a dat detalii Croitoru despre întâlnirea cu liderii PSD, PNL, UDMR şi cu grupul minorităţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite