Criză de suveniruri pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabricanţii de suveniruri sunt din ce în ce mai rari în Arad

Turiştii care vizitează Aradul nu prea au de unde alege obiecte care să le amintească de oraşul nostru.

Turiştii care vin în Arad aproape că nu au ce să cumpere ca să le amintească de trecerea pe aici. În afară de câteva obiecte de artizanat comercializate în două, trei locuri, multe suveniruri sunt nereprezentative pentru Arad. Astfel că, turiştii au toate şansele să plece acasă cu banii în buzunar, fără să poată achiziţiona ceva care să le amintească de oraş.
În cele câteva magazine de artizanat din Arad nu găseşti decât obişnuita păpuşă îmbrăcată în costum naţional, icoane, macrameuri, brelocuri cu câteva imagini din Arad, farfurii din lemn şi cămăşi populare. „Străinii cumpără, în general, articole de îmbrăcăminte confecţionate manual şi obiecte de artizanat. Din păcate, puţine dintre produsele pe care le vindem sunt reprezentative pentru Arad”, a explicat reprezentanta unui magazin de suveniruri din Arad.

Le admiră, şi atât
Turiştii străini care vizitează Aradul sunt fascinaţi de clădirile construite în stil baroc, renascentist, eclectic, clasic, neogotic sau secession. Cele mai apreciate monumente de arhitectură sunt Palatul Administrativ, Palatul Cenad, Palatul Neumann, Palatul de Justiţie, Palatul Finanţelor, Turnul de apă, Casa Kelemen, Banca Naţională, Palatul Szantay, Palatul Bohuş, Palatul Cultural dar şi casele situate pe strada Cloşca. Niciuna dintre aceste clădiri nu are o machetă într-un magazin de suveniruri. Eventual, se găsesc câteva vederi, însă, şi acestea în număr redus. Se pot cumpăra doar din librării, nu şi de la oficiile poştale. „De fiecare dată când revin în Arad le trimit vederi prietenilor din Italia. Însă, pentru că nu prea am de unde alege, trebuie să fiu foarte atentă să nu le trimit de două ori aceeaşi vedere”, a spus Simona Vălan, o româncă stabilită în Italia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite