Criza închide standuri angro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criza închide standuri angro
Criza închide standuri angro

Lipsa vânzărilor îi afectează pe micii comercianţi, aceştia fiind nevoiţi să tragă obloanele

În târgul SUCPI, bătea astăzi vântul. Vânzătoarele stăteau pe scaune, uitându-se lung după clienţi. De când s-a făcut simţită criza economică, cu greu mai vând câte ceva. Unii patronii au recurs chiar la reduceri de până la 50%, de frica falimentului. Din 1.200 de spaţii, peste 60 au fost deja închise. Oamenii nu au mai avut bani de chirie. „Standurile sunt goale de mai bine de o lună. De atunci nimeni nu s-a mai interesat să le închirieze. Din ce ştiu eu, nu au mai avut profit şi, decât să fie pe zero, mai bine au pus lacătul şi au plecat acasă“, a spus Ioana Vintilă, angajată la un stand din Sucpi.

În târgul Bacriz, ultimul etaj al imobilului a fost închis chiar de la începutul anului, după cum spun vânzătorii rămaşi. Ca să nu pună lacătul la uşă, mulţi patroni au redus drastic din cheltuieli. Unii nu au mai adus marfă de mai bine de o lună, aşteptând să scape de stocuri. „Măcar să scoatem ce am băgat. Au fost şi luni în care am fost pe minus, dar din asta trăim“, susţine Ion Purcaru.

Pelendava a redus chiria

La târgul din 1 Mai patronul Marius Iordache ne spune că doar doi agenţi economici au renunţat la standuri. Bărbatul susţine că a mai lăsat la preţul chiriei, pentru că îşi dă seama că situaţia e grea pentru toţi. „Eu am cel mai mic tarif la chirie din Craiova. Am peste 100 de standuri, iar preţul pentru metru pătrat este de 16 euro. Acolo unde a fost cazul am înţeles că oamenii nu au bani şi i-am mai păsuit şi o săptămână“, a declarat Iordache. Oltenii susţin că nici măcar reducerile la haine nu le mai fac cu ochiul. „Eu am venit să mă uit. De mai bine de trei luni, nu am mai reuşit să pun ban pe ban să îmi iau o cămaşă sau o pereche de pantaloni“, a povestit Marius Drăghici, din Craiova.

La Târgul Băniei criza economică nu a închis deocamdată niciun stand. De cum intri, dai cu ochii de reducerile de preţuri de până la 50%. „Am lăsat la preţ, că rămâneam cu marfa. De cinci ani am stand, dar niciodată nu a fost vânzare aşa slabă. Încasările ne-au scăzut cu până la 20%. Marfă cumpărăm o dată la câteva luni. Oamenii nu mai au bani!“, a spus Iulia-Maria Florea, patron de stand în Bănie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite