Criza spaţiilor de birouri a crescut preţurile ofertelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de avocatură, băncile, constructorii şi companiile multinaţionale caută spaţii de birouri clasa A în Arad şi plătesc sume foarte mari pentru ofertele disponibile pe piaţă.

Companiile de avocatură, băncile, constructorii şi companiile multinaţionale caută spaţii de birouri clasa A în Arad şi plătesc sume foarte mari pentru ofertele disponibile pe piaţă. Gabriela Bej, Branch Manager în cadrul Agenţiei imobiliare CasaDomi, a declarat că preţurile s-au majorat nu doar în zona centrală, ci şi în cartiere sau pe principalele artere ale oraşului. "Preţurile de închiriere a birourilor se situează între 15 şi 30 euro/mp, pentru că proiectele de acest gen abia sunt în faza de execuţie", a declarat Gabriela Bej.

Retrocedările adâncesc criza

Criza e cauzată şi pentru că, în ultimii ani, s-au construit foarte puţine clădiri de birouri, iar spaţii de acest fel au fost amenajate doar în clădiri vechi, care acum sunt retrocedate foştilor proprietari. Anul acesta au fost lansate trei proiecte pentru birouri de clasa A.

Compania Waterhouse va finaliza anul acesta o clădire cu peste 3.000 de metri pătraţi de spaţii, iar investiţia INST-SERV D&D Arad, tot în birouri, se întinde pe 2600 metri pătraţi.

Compania arădeană Bermo Group va construi un ansamblu de birouri care va fi format din trei corpuri de clădiri grupate în jurul unui turn rezidenţial pe 20 de nivele. Valoarea investiţiei se va ridica la 16 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite