Criză de poliţişti comunitari la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt locuri de muncă suficient de bine plătite şi le asigurăm cursuri de perfecţionare", a spus Doru Spătaru. Următorul concurs pentru postul de poliţist comunitar este programat pentru 7

Sunt locuri de muncă suficient de bine plătite şi le asigurăm cursuri de perfecţionare", a spus Doru Spătaru. Următorul concurs pentru postul de poliţist comunitar este programat pentru 7 iulie. Cei care sunt interesaţi trebuie să fie absolvenţi de liceu şi să îşi depună CV-ul la Primăria Timişoara. În prezent, în oraşul de pe Bega patrulează 104 poliţişti comunitari, urmând ca încă 115 să fie cooptaţi anul acesta.
Poliţiştii comunitari patrulează în special în zona centrală a oraşului, în Piaţa Operei, în Piaţa Unirii, în Piaţa Libertăţii, dar şi în celelalte zone ale Timişoarei, în cadrul unor acţiuni pe cartiere. Doru Spătaru spune că principalul neajuns cu care se confruntă instituţia pe care o conduce este lipsa unor mijloace de transport. "Deocamdată ne deplasăm cu troleibuzul şi tramvaiul. Sperăm ca în două luni să avem autoturisme personale", a declarat acesta.
În cele trei luni de la înfiinţare, timişorenii au început deja să se acomodeze cu poliţiştii comunitari şi să le ceară ajutorul. Poliţia Comunitară a fost înfiinţată din luna martie a acestui an. Activitatea acestei instituţii a început cu 48 de agenţi, urmând ca numărul lor să crească până anul viitor. Încă din prima lună de activitate, Poliţia Comunitară a adus la bugetul local aproape 300 milioane de lei vechi. Suma provine din amenzile pe care le-au dat poliţiştii comunitari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite