Criza obligă pieţarii să vândă pe bonuri de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că vânzările au scăzut mult în ultimele luni, comercianţii din Craiova acceptă şi tichete valorice în locul banilor. Cu bonurile primite, vânzătorii merg în supermarket şi cumpără marfă nouă. „Ce să facem, trebuie să trăim şi noi“, a spus Mariana Mocanu, vânzătoare.

Comercianţii care îşi desfac produsele în Piaţa Centrală din Craiova spun că au recurs la această soluţie după ce au fost nevoiţi să arunce marfa rămasă nevândută care s-a stricat.

Pentru a evita astfel de situaţii, ei s-au gândit să accepte, în schimbul legumelor, fructelor, ouălor şi laptelui, nu doar bani, ci şi tichete de masă.

„Am pus afişul în urmă cu o săptămână şi două din trei persoane se opresc acum la taraba mea pentru a cumpăra. Cu bonurile pe care le primesc merg în supermarketuri şi cumpăr altă marfă. Ce să facem, trebuie să trăim şi noi, să ne întreţinem familia“, a spus Mariana Mocanu, vânzătoare în Piaţa Centrală.

Negustorii spun că acceptă orice fel de bonuri. „Oamenii vin şi ne întreabă dacă primim toate tichetele. Pe vremurile acestea nu refuzăm nimic. Dacă nu profiţi când trebuie, ai de pierdut. Astăzi am vândut de 100 de lei numai pe tichete de masă, până la ora 10.30. Sper ca până diseară încasările să se tripleze“, a declarat, ieri la prânz, Costel Cristea, comerciant.

Ţăranii nu adoptă aceeaşi metodă

Precupeţii veniţi în piaţă din satele din jurul Craiovei spun că nu-şi permit să recurgă şi ei la soluţia găsită de comercianţi. „Noi am da pe bonuri, dar trebuie să plătim masa unde vindem şi trebuie să ducem şi ceva acasă.

Nu venim cu marfă multă, ca ei, să ne permitem. Ce scoatem într-o zi abia ne ajunge să trăim de pe o zi pe alta“, a mărturisit Ioana Rădăuţ, 68 de ani, din Şimnic.

Craiovenii se bucură de iniţiativa comercianţilor. „Am văzut afişele cu «Vindem şi pe bonuri de masă» şi mi se pare super ideea. Eu primesc de la muncă bonuri, aşa că acum pot cumpăra şi din piaţă tot ce vreau, stau şi aproape“, a spus Mihaela Olteanu, o clientă.

Vânzătorii se gândesc acum la o nouă ofertă: clienţii fideli să aibă parte de reduceri de preţuri. „Mai lăsăm de la noi. Mai punem la cântar una-două caise în plus sau câte o roşie dacă vedem că omul este om“, a mai spus Mariana Mocanu, vânzătoare în Piaţa Centrală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite