Criza la mineri: maşini pentru şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va plăti peste 600.000 lei pentru închirierea a 17 maşini cu şofer pentru directori. Licitaţia pentru primele autoturisme va avea loc pe 12 decembrie. În ianuarie va avea loc o alta, pentru alte câteva zeci de maşini.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) va închiria în următorii trei ani o sută de autoturisme cu şoferi pentru transportul celor din conducerea unităţii.

Prima licitaţie va avea loc pe 12 decembrie. Atunci va fi licitat preţul pentru autoturismele de clasă medie destinate şefilor Exploatării Miniere de carieră Berbeşti-Vâlcea. Pentru această achiziţie, SNLO a alocat suma de 612.000 lei.

Potrivit lui Eugen Davidoiu, directorul general al SNLO, preţul închirierii autoturismelor ar putea scădea în timpul licitaţiei din decembrie: „În contractul colectiv de muncă este stipulat transportul salariaţilor care deţin funcţii de conducere. Este posibil ca suma să fie mai mică chiar decât am stabilit“.

Contract pe trei ani

La începutul anului 2009 vor avea loc şi licitaţiile pentru închirierea celorlalte autovehicule pentru şefii din cadrul unităţilor miniere din Gorj. La nivelul SNLO vor fi închiriate aproximativ 100 de maşini, valoarea totală a contractului fiind de 2,4 milioane de lei, pe o perioadă de trei ani de zile.

SNLO are 9.020 de angajaţi. „Îi vedem zilnic cum pleacă în maşinile alea scumpe. Noi facem naveta cu duba. Şi salarii mari şi maşini de lux! Primii pe care îi dau afară suntem tot noi, minerii, şefii rămân tot în birouri“, a spus Constantin P., electrician la Cariera Roşia, Gorj.

În instanţă cu debitorii

SNLO se confruntă şi cu probleme financiare: de mai multe luni nu reuşesc să-şi recupereze banii pe care Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Mehedinţi şi CET Braşov îi au de achitat.

Societatea şi-a dat în judecată debitorii pentru a-şi putea recupera creanţele de aproape 150 de milioane de lei.

image

În contractul colectiv de muncă este stipulat transportul salariaţilor care deţin funcţii de conducere

image



Eugen Davidoiu,. Director general SNLO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite