Criză de medici în satele vasluiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută a medicilor de familie, care, din cauza distanţelor foarte mari şi a lipsei utilităţilor, refuză posturile din mediul rural. Potrivit directorului

Judeţul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută a medicilor de familie, care, din cauza distanţelor foarte mari şi a lipsei utilităţilor, refuză posturile din mediul rural.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, dr. Manuela Gherman, în judeţul Vaslui, la o populaţie de peste 450.000 de locuitori, sunt doar 163 de medici de familie, în condiţiile în care necesarul ar fi de aproximativ 250 de medici. Mai mult, în cele 11 comune nou-înfiinţate nu există nici un medic de familie. Conducerea DSP explică lipsa medicilor în mediul rural, în primul rând prin starea proastă a drumurilor, care devin impracticabile atunci când plouă, în timp ce foarte multe comune nu au nici măcar o cameră în care ar putea fi cazat personalul medical. Directorul DSP este de părere că lipsa medicilor este unul dintre motivele pentru care judeţul Vaslui se situează pe locul I în România la mortalitate infantilă, cu 22,5 la mia de locuitori, cu mult peste media pe ţară. Vasluiul se află şi în topul judeţelor cu foarte multe cazuri de bolnavi TBC - 139,45 cazuri la mia de locuitori, hepatită virală - 95,12 cazuri la mia de locuitori şi sifilis - 58,11 cazuri la mia de locuitori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite