Criză de locuinţe la Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea de locuinţe în municipiul Baia Mare depăşeşte posibilităţile de ofertă ale primăriei sau ale investitorilor privaţi. Din anul 1990, în Baia Mare nu au mai fost construite blocuri de

Cererea de locuinţe în municipiul Baia Mare depăşeşte posibilităţile de ofertă ale primăriei sau ale investitorilor privaţi. Din anul 1990, în Baia Mare nu au mai fost construite blocuri de locuinţe, iar cele 50 de apartamente construite din fondurile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au fost ocupate imediat după finalizare.
Cele 43.000 de locuinţe gestionate de fondul locativ al Primăriei Baia Mare au fost vândute cetăţenilor, dar primăria nu a mai trecut la construirea de noi spaţii pentru locuit. "Cererea de locuinţe e foarte mare. Anul acesta s-au depus 22.000 de cereri pentru o locuinţă. Din păcate, nu avem de unde să oferim celor care îşi pun speranţa că primăria mai are apartamente sau garsoniere", a spus, ieri, viceprimarul municipiului Baia Mare, ing. Ovidiu ştefan. Agenţiile imobiliare din Baia Mare vând locuinţe atât în zona urbană, cât şi în cea rurală. Cererea de locuinţe este destul de mare, însă oferta e limitată pentru că în ultimii ani nu s-a mai construit nimic. "E un cerc vicios. Clienţii cer, însă oferta de piaţă e limitată. Locuinţele şi casele bune, situate în zona centrală a oraşului, s-au vândut de mult timp. Românii care vin din străinătate doresc să cumpere o locuinţă în zona centrală a oraşului, fie la ţară. Preţurile variază în funcţie de zonă", a precizat reprezentantul unei agenţii imobiliare din Baia Mare. Preţul unui apartament oscilează între 15.000 şi 35.000 de euro. O casă la ţară ajunge să coste între 10.000 şi 20.000 de euro. Preţul este dictat în funcţie de utilităţile aflate în dotare. Viceprimarul Ovidiu ştefan apreciază că implicarea companiilor de construcţii în realizarea de locuinţe ar putea duce la satisfacerea cererilor venite din partea cetăţenilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite