Criteriile după care vor fi daţi afară poliţiştii în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Cu o zi înainte de Crăciun Ministerul Administrației și Internelor face publice criteriile după care se vor face disponibilizările anul viitor, potrivit RTv.

Printre acestea se numără: implicarea în fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzător cerinţelor de etică şi deontologie profesională.

Citiţi şi:

Ploieşti: Poliţiştii îşi caută de lucru în străinătate

600 de euro/lună - taxa de protecţie la Poliţie pentru o firmă cu probleme

În Legea privind unele măsuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare pe care MAI a pus-o în dezbatere publică se arată că "în vederea respectării ţintei de deficit bugetar şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita alocată pentru anul 2011, se impune, în mod excepţional, ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să implementeze unele măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare, soldaţi şi gradaţi voluntari, funcţionari publici şi personal contractual. Numărul de posturi se reduce, la nivelul ordonatorilor de credite, astfel încât să se asigure încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate, potrivit legii, pentru anul 2011".

În comunicatul remis de MAI se arată că redimensionarea personalului se va face ținând cont de anumite criterii, precum implicarea în fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzător cerinţelor de etică şi deontologie profesională, nivelul pregătirii profesionale necesare ocupării postului, nivelul experienţei profesionale, evaluarea activităţii profesionale individuale.

MAI subliniază în comunicat că proiectul de act normativ se circumscrie demersurilor de modernizare şi eficientizare structurală a instituției, proces ce are în vedere creşterea capacităţii operative prin reducerea nivelurilor ierarhice, scurtarea timpului de luare şi transmitere a deciziei, a timpului de reacţie, precum şi diminuarea numărului de efective din structurile suport în vederea reducerii deficitului de personal din cele operative.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite