Crişul a câştigat turneul de la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt echipe de juniori din ţară şi din străinătate au luat parte la această puternică întrecere. La numai 14 ani, viitorii performeri au arătat că partidele interesante şi spectaculoase se pot disputa şi la o categorie de vârstă mai mică.

Patru echipe din Bucureşti, una din Oradea, două din Germania şi o alta din Ungaria au participat, săptămâna trecută, la un puternic turneu internaţional de polo rezervat juniorilor, sportivi care nu au împlinit încă 14 ani.

Cele opt formaţii au fost împărţite în două grupe preliminare a câte patru echipe fiecare. Crişul Oradea, Clubul Emil Racoviţă Bucureşti (CEN), Dinamo Bucureşti şi Duisburg II (Germania) au fost în grupa A, în timp ce Rapid Bucureşti, Clubul Sportiv Şcolar 3 Bucureşti, Bekescsaba (Ungaria) şi Duisburg I (Germania) s-au luptat pentru unul din locurile fruntaşe în seria B.

ARDELENII AU JUCAT PERFECT

În fazele preliminare, rezultatele nu au fost strânse, însă fazele spectaculoase nu au lipsit. Ambele echipe din Duinsburg au arătat că ştiu polo, micuţii jucători din Germania având procedeele de bază învăţate ca la carte.

Diferenţele de scor au fost net în favoarea componenţilor acestor cluburi, care au venit în România cu scopul declarat de a cuceri trofeul de la Oradea. Cel mai interesant meci din grupa A a fost cel dintre Dinamo şi Duisburg II, joc care a revenit oaspeţilor cu 9-6.

Alb-roşii au încercat să rămână aproape de adversari, însă nemţii şi-au păstrat un ecart liniştitor până la final. Echipa Crişul Oradea a arătat că şi în ţara noastră se joacă polo şi a fost imperială în această competiţie.

Juniorii formaţiei ardelene au învins cu un sec 14-4 pe Bekescsaba din Ungaria şi au trecut cu scorul de 14-6 de Duisburg II, calificându-se în semifinale fără înfrângere.

Chiar dacă au avut în Hans Christopohor cel mai bun portar al turneului, tinerii sportivi de la Duisburg I nu au putut să reziste în finală formaţiei care a arătat că are parte de un atac devastator, Crişul Oradea. Românii au câştigat finala cu 8-6, după ce în primele trei reprize, adversarii au condus la diferenţe de un gol.

Ultimele trei minute ale întâlnirii au aparţinut amfitrionilor, care au egalat şi ­şi-au mărit ecartul la două goluri, scor care a rămas şi la finalul întâlnirii. Defensiva gazdelor a fost perfectă în ultima rundă, atunci când jucătorii de la Crişul au închis culoarele spre poartă.În finala mică, Duisburg II a învins cu 8-6 pe Bekecsaba şi şi-a adjudecat medaliile de bronz. Rapid s-a clasat pe locul cinci, în timp ce Dinamo a ocupat poziţia a şasea. În disputa pentru locul şapte, CSS 3 a învins CEN cu scorul de 8-6.

Finalele turneului

Locurile 1-2

Crişul – Duisburg I...............8-6
Locurile 3-4
Duisburg II – Bekescsaba...............8-6

Locurile 5-6

Rapid – Dinamo.....................8-2
Locurile 7-8CSS 3 Buc. – CEN...................8-6

MVP-ul tur­ne­ului: Hans Christopohor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite