Cristina Vărzaru este „regina“ Europei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extrema echipei naţionale de handbal a României a cucerit pentru a doua oară, în cariera ei, Liga Campionilor cu formaţia daneză de club Viborg HK. Viborg a învins, scor 26-23, în finala competiţiei, formaţia ETO Györ, la care este legitimată Aurelia Brădeanu, dar şi două handbaliste austriece de origine română, Spiridon şi Rotiş.

Aflată la al patrulea sezon la Viborg, Cristina Vărzaru trăieşte unul din cele mai frumoase momente ale carierei sale. Mai mult accidentată în ultimele două sezoane, extrema dreapta a devenit o piesă de bază în angrenajul campioanei Danemarcei în ultima perioadă.

După o prestaţie excelentă în semifinala cu Oltchim, în care le-a marcat şapte goluri fostelor sale coechipiere, Vărzaru şi-a continuat evoluţiile bune şi în finală, mai ales pe faza defensivă.

Învinsă la două goluri pe teren propriu în manşa tur, scor 24-26, Viborg a întors senzaţional în returul disputat în Ungaria. Echipa Cristinei Vărzaru a dominat aproape tot timpul partida, având şi 21-14 în minutul 42. Finalul a fost însă halucinant, Györ reuşind să revină în minutul 58 la 23-25.

Ultimul minut le-a aparţinut româncelor. Spiridon a scos un şapte metri pentru Györ la 23-26, dar Anita Herr a trimis în bară, pentru ca în ultima secundă Vărzaru să se apere perfect la un contraatac al campioanei Ungariei.

Este al doilea trofeu al Ligii Campionilor cucerit de Vărzaru după cel din 2006.

Simule a cucerit Cupa Challenge

image

Formaţia franceză Cercle Nîmes a cucerit Cupa Challenge după ce a învins în manşa a doua, în deplasare, formaţia germană Thuringer HC cu scorul de 30-25. Învingătoare şi în meciul tur (26-22), handbalistele de la Nîmes au intrat în posesia trofeului. La formaţia franceză evoluează şi fostul centru al naţionalei României, Mădălina Simule Straton. 

Născută la Constanţa, Simule (29 de ani) a făcut parte din generaţia de aur a handbalului românesc, ieşind campioană europeană şi campioană mondială de tineret în deceniul trecut. La Nîmes a jucat cândva şi pivotul Ionela Gâlcă-Stanca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite