Cristian Preda este pasibil de excludere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua rundă de critici formulate de eurodeputatul PDL Cristian Preda la adresa Cabinetului Boc a făcut valuri printre democrat-liberalii reuniţi ieri seară în şedinţa Biroului Permanent Naţional.

Potrivit unor surse participante, democrat-liberalii au fost deranjaţi de interviul acordat de acesta ziarului „Adevărul" şi, în special, de acuzaţiile conform cărora Boc a luat-o pe urmele „arogantului" Adrian Năstase.

Membri ai BPN i-au cerut premierului să scoată cartonaşul roşu şi să ia în calcul excluderea din partid a acestuia. Discuţiile despre „mazilirea" lui Cristian Preda au avut loc în contextul în care membrii BPN au validat decizia de excludere din partid a deputaţilor Teo Trandafir şi Daniel Oajdea. Nici deputatul Sever Voinescu, un alt critic al Guvernului, nu a fost scutit de comentarii, astfel că s-a pus problema schimbării sale din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor. PDL a decis însă să îşi păstreze reprezentanţii în structurile de conducere ale Parlamentului.

BPN nu a luat nicio decizie cu privire la remaniare, urmând ca premierul să prezinte raportul de activitate pe ministere în şedinţa de mâine seara a grupurilor parlamentare. „Grupurile politice din Parlament vor juca un rol important în toamnă. Reformele şi proiectele fiecărui ministru vor depinde de grupurile parlamentare, iar bătălia politică se va duce în Parlament", a declarat vicepreşedintele Petru Filip, afirmând că premierul trebuie să ţină cont de părerile deputaţilor şi senatorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite