Cristian Preda: Este posibil ca România să fie prezentată în PE "ca o dictatură care are de gând să inunde spaţiul mioritic cu cianură"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blog, că este foarte posibil ca marţi, în PE, România să fie prezentată, în cele două audiţii publice organizate de deputaţii din USL, "ca o dictatură care are de gând să inunde spaţiul mioritic cu cianură".

"Mâine (marţi, n.r.) se va discuta despre România în cadrul Parlamentului European, în două audiţii publice organizate de deputaţii din USL. Dimineaţa se va vorbi despre Roşia Montană, iar seara, despre situaţia politică generală. Luând în seamă mesajele deja transmise pe această temă de către membrii USL, este foarte posibil ca România să fie prezentată ca o dictatură care are de gând să inunde spaţiul mioritic cu cianură. Unui observator extern superficial, care nu ştie toate hăţişurile şi dedesubturile politicianismului de la noi, nu-i va fi prea greu să asimileze ideea potrivit căreia România e un fel de Belarus care lucrează pe baze chimice necruţătoare. Ce poţi să opui unei asemenea ficţiuni? Nu e oare absurd ca lupta pentru putere să îmbrace o asemenea formă?", scrie Preda.


Luni, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că liderii USL nu vor critica Guvernul, marţi, la dezbaterea din Parlamentul European pe tema democraţiei din România, ci se vor angaja că vor adopta alt mod de guvernare decât cel actual.

"Vrem să ne angajăm politic pentru ce nu vom face noi după ce vom fi la putere: nu vom mai adopta legile prin angajarea răspunderii, nu vom mai muta în mod neconstituţional alegerile din vară în iarnă, nu vom mai mai exercita controlul politic asupra Televiziunii Române printr-o altă doamnă Culcer a noastră, a USL, nu vom mai promova modificările fundamentale ale organizării administrative sau ale sistemului de vot în mod abuziv", a declarat preşedintele PSD.

Citeşte şi:

EDITORIALUL DE SABIN ORCAN: Întrebări despre dictatură: a fost, este sau va fi?

Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), împreună cu socialiştii (S&D), organizează, marţi, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul "Democraţia română", la care vor participa liderii celor două grupuri, Guy Verhofstadt şi Hannes Swoboda, preşedinţii celor trei partide de opoziţie din România, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite