Cristian Preda, nemulţumit de respingerea propunerii de suspendarea din partid a membrilor trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda s-a arătat nemulţumit, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, de faptul că democrat-liberalii au respins propunerea privind suspendarea automată din partid a membrilor trimişi în judecată.

Iniţial, această propunere a fost aprobată în Biroul Permanent Naţional al partidului, urmând ca vineri Colegiul Director să o respingă. Drept urmare, Cristian Preda a cerut să i se prezinte argumentele acestei decizii.

"Am o solicitare şi aş fi recunoscător dacă aţi putea să explicaţi care sunt argumentele pentru care în BPN, în urmă cu o lună, s-a decis că un membru trimis în judecată trebuie suspendat şi argumentele care au răsturnat, vineri, această decizie. Important să avem în faţă tabloul acestei justificări pentru că altfel s-ar putea crede că astăzi decidem că merele sunt sănătoase şi mâine că ele aduc boli grave", a spus Preda.

Explicaţiile au venit din partea preşedintelui Comisiei de Etică şi Statut a PDL, Marian Jan Marinescu, acesta precizând că "există un număr de paşi privind adoptarea modificărilor la statut, ultimul din aceşti paşi fiind reprezentarea de Convenţia Naţională". Marinescu a adăugat că "toate aspectele legate de etică şi de integritate" vor fi introduse în Codul etic al membrului PDL".

Nemulţumită a fost şi Monica Macovei în şedinţa CNC al PDL, calificând drept lipsă de responsabilitate respingerea criteriilor de integritate în Colegiul Director.  Europarlamentarul a explicat că propunerile de integritate pe care le-a făcut la Statut nu sunt în folosul ei, ci al formaţiunii.

"Propunerile acesta de integritate pe care le-am făcut la Statut sunt pentru beneficiul partidului, nu al meu sau al lui Preda, sau al altora în mod individual. Nu înţeleg de ce amânăm adoptarea acestor criterii şi o să facem la vară sau la toamnă un Cod etică şi nu-l facem acum şi de ce nu s-a putut elabora până acum de această Comisie de statut şi etică. Amânarea mi se pare că e determinată de o lispă de responsabilitate", a precizat Monica Macovei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite