Cristi Minculescu, „un caz grav, dar nu disperat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Minculescu (foto), solistul trupei Iris, suferă de boală polichistică hepatorenală şi se află pe o listă de aşteptare pentru un transplant hepatic, au indicat, într-o conferinţă de

Cristi Minculescu (foto), solistul trupei Iris, suferă de boală polichistică hepatorenală şi se află pe o listă de aşteptare pentru un transplant hepatic, au indicat, într-o conferinţă de presă, reprezentanţi ai formaţiei.

Medicul care a investigat cazul în România, Dorel Săndesc, doctor în cadrul secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, a precizat că se profilează necesitatea unui transplant hepatic.

„Nu avem de-a face cu un caz disperat, dar cazul rămâne grav, iar Cristi Minculescu are nevoie de transplant“, a declarat medicul.

Acesta a adăugat că rata de supravieţuire pentru o astfel de operaţie este de 80%, chiar şi în cazul unor pacienţi aflaţi într-o stare mult mai gravă ca cea a solistului de la Iris.

Trupa Iris a anulat concertul pe care urma să îl susţină ieri, la Timişoara, însă Nelu Dumitrescu, bateristul formaţiei, a declarat că Minculescu a insistat ca spectacolul din 2 martie, de pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, să aibă loc.

Boala polichistică hepatorenală este o boală ereditară, caracterizată prin prezenţa a numeroase chisturi pe ficat şi rinichi. Cristi Minculescu efectuează în prezent o serie de analize şi investigaţii la o clinică din Germania, specializată în terapie, chirurgie şi transplant hepatic.

Cântăreţul, care a plecat împreună cu soţia sa, nu este internat, ci locuieşte la un hotel din apropierea clinicii. Artistul va reveni în ţară la sfârşitul acestei săptămâni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite