Crima de la Braşov: Teodorescu, susţinut de fiică în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale, susţine că este victima unei înscenări, iar dosarul procurorilor este unul confecţionat.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Fiica avocatului braşovean care a comandat moartea soţiei spune că totul este o înscenare

În faţa judecătorilor de la Curtea Supremă, avocatul a declarat că ucigaşul soţiei sale, Erwin Preş­mereanu (21 de ani), a vrut să se răzbune pe el, întrucât s-a zbătut, alături de poliţişti, să-l prindă. „Când era căutat de poliţişti eu am avut o pseudo-întâlnire cu mama acestuia, Jolan Pulcă, de la care am aflat unde se ascunde fiul ei", a declarat Teodorescu.

Explicaţii

„Totul este fals, s-a confecţionat această ipoteză sinistră şi înfiorătoare", a  continuat avocatul. Victor Teodorescu a mai arătat că banii scoşi din conturile soţiei, imediat după decesul acesteia, aproximativ 100.000 de euro, nu i-a cheltuit, dar că i-a retras pentru a fi protejaţi, întrucât are un proces cu un fost partener de afaceri şi risca să fie indisponibilizaţi.

„Eu sunt beneficiarul poliţelor de asigurare care erau pe numele soţiei mele, aproximativ 50.000 de euro. Totul este fals", a continuat avocatul. Teodorescu a fost susţinut în sala de judecată de fiica sa, Oana. Tânăra, studentă în anul I la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti, crede că este vorba despre o înscenare. „A fost o tragedie fără margini, dar nu are nicio legătură cu mine sau cu tata, doar că ne-a afectat profund pe amândoi. Este absolut normal să ia banii din conturile mamei, este absolut firesc", a spus Oana Teodorescu.

Acuzare

Procurorul de şedinţă a declarat că expertiza grafologică efectuată pe biletele prin care Teodorescu îi dădea instrucţiuni ucigaşului atestă, fără dubii, că este vorba de scrisul avocatului. „Să porţi o salopetă de electrician şi să ai o legitimaţie falsă...Să întrebi dacă imobilul are numărul 8 sau 58. Să ai un levier la tine. Am să fiu la birou, într-o videoconferinţă între orele 13-14", era doar o parte din biletul cu instrucţiuni pentru uciderea Violetei Teodorescu. „Totul trebuia să pară un jaf", susţin anchetatorii. „Teodorescu l-a contactat, la începutul lunii martie 2011, pe Dragoş Mândru din Piatra-Neamţ, pentru a-l convinge s-o omoare pe soţia sa în schimbul unei promisiuni în bani", a mai explicat reprezentantul Ministerului Public.

Arestat preventiv

Victor Teodorescu, acuzat de instigare la omor calificat, a fost arestat preventiv la 16 iunie 2011. Procurorii au arătat că acesta l-a determinat pe Erwin Preşmereanu, condamnat pentru trafic de droguri şi cunoscut consumator de stupefiante, s-o omoare pe soţia lui, Violeta Teodorescu, cu care era căsătorit de peste 20 de ani, cu 40 de lovituri de levier şi cuţit. În schimb, avocatul urma să-i dea 20.000 de euro şi s-o ierte pe mama criminalului, Jolan Pulcă, de o datorie de 50.000 de euro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite