Crimă anunţată de autor la poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărat că fusese denunţat pentru furt, un bârlădean a ameninţat în faţa poliţiştilor că-şi va omorî victima, şi aşa a şi făcut

Un tânăr de 24 de ani din Bârlad a ucis un bătrân, după ce, cu două zile înainte, îi furase mai multe bunuri din gospodărie. Tânărul fusese reţinut de poliţişti pentru furt şi amendat pentru tulburarea liniştii publice până la definitivarea cercetărilor.
În momentul reţinerii, tânărul i-a anunţat pe oamenii legii că-l va ucide pe bătrân pentru că îl denunţase. Cornel Constantin Moisac lucra pentru administratorul pieţei private din municipiul Bârlad. În atribuţiile sale intra şi ajutorul pe care trebuia să i-l acorde lui Ion Negrea, de 89 de ani, pe care administratorul pieţei îl îngrijea şi îl susţinea material. Profitând de faptul că bătrânul îşi părăsise locuinţa, în 2 martie, Moisac a sustras din gospodărie o butelie şi mai multe obiecte din fier, pe care, ulterior, le-a valorificat. Bătrânul a observat lipsa acestora şi i-a spus binefăcătorului său că îl bănuieşte pe Moisac ca autor al furtului. Poliţiştii au fost sesizaţi de către administratorul pieţei, care l-au amendat pe Moisac, dar nu pentru furt, pentru că încă nu se definitivaseră cercetările, ci pentru tulburarea liniştii. Potrivit administratorului pieţei, Eugen Stamatoiu, tânărul a ameninţat în prezenţa poliţiştilor că îl va ucide pe bătrân pentru că l-a denunţat. Acum, Stamatoiu îi acuză pe poliţişti că l-au eliberat pe tânăr, deşi acesta îşi anunţase crima. Pentru furtul reclamat la 3 martie, poliţiştii nu aveau însă probe, pentru că nu se făcuseră încă cercetări. Moisac a fost însă amendat pentru tulburarea liniştii, deoarece era beat, făcea scandal şi ameninţa. "Nu putem să reţinem pe cineva la cererea lui, pentru că sunt nişte legi care trebuie respectate. Nu ne-am imaginat că acesta chiar îşi va duce ameninţarea la îndeplinire", a declarat Vasile Chelaru, inspector în cadrul Poliţiei Municipale Bârlad. În acest caz a fost demarată şi o anchetă internă. Constantin Moisac a primit mandate de arestare preventivă pentru tâlhărie urmată de decesul victimei, riscând o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite