Cresc chiriile odată cu începerea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cresc chiriile odată cu începerea şcolii
Cresc chiriile odată cu începerea şcolii

Venirea elevilor şi studenţilor la unităţile de învăţământ din Alba Iulia măreşte chiriile cu 15 la sută. Banii ce trebuie scoşi din buzunar variază în funcţie de zonă şi de dotările din apartament.

Începerea anului universitar a dus la o creştere a preţurilor cu cel puţin 100 de lei pentru apartamentele închiriate prin anunţuri la mica publicitate. În cazul agenţiilor imobiliare, însă, nu se simte o creştere substanţială a preţurilor.

„Preţurile la chirii nu vor creşte foarte mult comparativ cu anii precedenţi, poate doar cu aproximativ 15% faţă de perioada verii. Venirea studenţilor în Alba Iulia nu înseamnă neapărat o explozie a preţurilor chiriilor, asta pentru că nu sunt chiar atât de mulţi studenţi, iar căminele fac faţă cererii destul de bine“, a afirmat Anca Gabor, patronul Agenţiei Dada Imobiliare, din Alba Iulia.

Cartierul Cetate, preferat

Pentru a fi mult mai aproape de Universitatea „1 Decembrie 1918“, studenţii care nu au ales varianta căminelor optează pentru chiriile aflate în zonă. Mai mult, pentru a reduce din cheltuieli, tinerii preferă să stea mai mulţi.

„Se caută mai mult apartamentele mai mari, adică cu patru camere în blocurile turn. Pentru astfel de locaţii în zone accesibile şi aproape de universitate, tinerii scot din buzunar circa 200 de euro. O garsonieră mobilată şi utilată costă aproximativ 100 de euro, iar un apartament cu două camere 120-150 de euro. Studenţii optează pentru cartierul Cetate, zonele cu străzile cele mai apropiate de facultate, respectiv Vasile Godiş sau bulevardul Transilvaniei“, a mai adăugat Anca Gabor.

Preţuri pentru toţi

Nicoleta Medrea, director de vânzări în cadrul agenţiei imobiliare Romidia, a precizat că preţurile pentru apartamentele de închiriat variază în funcţie de zonă şi dotări. „Dacă nu e foarte bine finisat, dacă e un mobilier vechi, preţurile sunt mai mici, iar în funcţie de dotările existente, preţul creşte“, a spus Nicoleta Medrea.

„Fără gresie, fără faianţă, se închiriază un apartament cu două camere pentru 100 de euro pe lună. Pentru apartamentele decomandate care au cât de cât gresie, faianţă, mobilier, preţul începe de la 130 de euro şi creşte până la 250 de euro dacă este super-finisat“, a completat ea.

Garsonierele se închiriază cu 100 de euro. Studenţii optează pentru apartamentele cu trei, patru camere, iar chiria este între 150 şi 350 de euro.

Ana Maria Tuhuţ, studentă:
„Am găsit şi un apartament cu patru camere la 150 de euro“.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite