Credincioşii s-au înghesuit la Izvorul Tămăduirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preasfinţia Sa Casian Crăciun, Episcopul Dunării de Jos, a ţinut, ieri, la Biserica Greacă din Brăila, unde au fost prezenţi aproximativ 3.500 de credincioşi, slujba cu ocazia sărbătorii Izvorului Tămăduirii.

În fiecare an câteva mii de credincioşi vin pentru a lua apă de la izvorul care ­curge pe sub unul dintre altarele bisericii greceşti, singura cu trei hramuri şi trei altare de pe teritoriul ţării noastre.

În 1863, pe vremea lui Cuza, s-a pus piatra de temelie a acestei biserici de către grecii din Brăila şi tot atunci a fost descoperit şi izvorul, ale cărui ape se spune că sunt făcătoare de minuni. Şi anul acesta au venit pe malurile Dunării oameni din toate colţurile ţării, de la Timişoara, Cluj, Suceava, Dorohoi şi Galaţi.

Cei care au vrut să prindă un loc mai în faţă au venit la biserică încă de miercuri, pentru a fi siguri că pun mâna pe apa sfinţită.

Sosit încă de miercuri dimineaţă, Ionel Tudor a spus: „Vin de foarte mulţi ani. Anul ăsta am sosit cu vreo două zile înainte, mai mult de gura nevesti-mii“. „Vin aici în fiecare an, pentru că e una din cele mai mari sărbători. Vin că apa aduce noroc, fericire, sănătate şi tot ce vrei”, a declarat Florica, venită de la Iveşti, judeţul Galaţi.

„E o minune, un har dumnezeiesc. Am venit cu mare dragoste şi mare evlavie. E un miracol pentru mine. Aveam multe coşmaruri şi am simţit o schimbare dramatică. Apa mi-a priit“, a declarat Ionică  Valeriu, din Valea Călugărească. ;

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite