Credincioşii se întorc la Mănăstirea Tanacu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de hramul mănăstirii - Sfânta Treime, un puhoi de lume s-a reunit pentru a se ruga.Maica Irina a fost adusă moartă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu grave leziuni produse de

de hramul mănăstirii - Sfânta Treime, un puhoi de lume s-a reunit pentru a se ruga.
Maica Irina a fost adusă moartă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu grave leziuni produse de înfometarea excesivă şi ţintuirea pe o cruce improvizată din nişte scânduri de lemn. În data de 19 iunie, tânăra a fost luată de la morga Spitalului Judeţean şi dusă la mănăstirea unde fusese ucisă, unde i s-a făcut o slujbă de pomenire. Imaginile cu Corogeanu stând la căpătâiul Irinei Cornici, fata de 23 de ani pe care decisese s-o crucifice, pentru a o curăţa de Necurat, au îngrozit o lume întreagă. De la Tanacu, părinţii Irinei au dus-o la Perieni, comuna natală a maicii, unde au şi îngropat-o. Justiţia încă nu şi-a dat verdictul în acest caz, abia peste câteva zile, mai exact pe data de 28 iunie a.c., Corogeanu şi cele patru foste maici urmând să se prezinte în faţa instanţei. Date fiind condiţiile încă incerte în care a murit măicuţa de la Tanacu, procesul se anunţă mai mult decât incendiar.

Rugă pentru Irina
La Mănăstirea Tanacu, maicile fac tot ce le stă în putinţă pentru a readuce credinţa în sufletul oamenilor. Înalţă rugi pentru Irina şi pentru cei care se fac vinovaţi de moartea ei, căci aşa este creştineşte, să te rogi atât pentru aproapele tău, dar mai ales pentru duşmani. Oamenii din zonă, revoltaţi de moartea Irinei Cornici, au evitat să mai vină la mănăstire o perioadă de timp. În schimb, se dovedeşte încă o dată că uitarea este leacul de preţ al omului greu încercat şi iată că, de hramul mănăstirii - Sfânta Treime - un puhoi de lume s-a reunit pentru a se ruga. A venit şi stareţul mănăstirii de la Bujoreni, care le-a transmis enoriaşilor să nu mai fie suspicioşi, să vină cu sufletul deschis în acest lăcaş de cult. În prezent, la Tanacu slujesc nouă maici, din cele care anul trecut ştiau de chinurile maicii Irina, dar nu puteau spune nimic. Maicile au rămas la mănăstire, în ciuda tuturor interdicţiilor Bisericii Ortodoxe. Aici este casa lor, aici vor să-l slujească pe Dumnezeu. Până la moarte! Părintele Metodie de la Mănăstirea Tanacu ne spune că toate maicile au fost preluate de el, atunci când a ajuns la mănăstire. Se simte jenat să vorbească de maica Irina. "Nu m-a interesat să ştiu altceva, câtă vreme am fost trimis să slujesc aici", spune călugărul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite