Craiovenii vor plăti mai mult la taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au dat liber taximetriştilor să crească tariful până la 2,5 lei pe kilometru

Proiectul de hotărâre a luat naştere după ce operatorii au demonstrat că un taximetrist are cheltuieli mai mari pe lună decât actualul tarif de 1,35 lei perceput de aceştia.

Tarif propus de Camera Taximetriştilor


Preşedintele Camerei Taximetriştilor, Nistor Duval, a înaintat o adresă primăriei, prin care se arată că un operator are de făcut 43 de cheltuieli în fiecare lună pentru a întreţine o maşină şi pentru a-şi desfăşura legal activitatea. Printre acestea se numără impozitele, întreţinerea tehnică a maşinii, asigurările, combustibilul şi multe altele. Valoarea totală a acestor cheltuieli pentru o lună este de 4.941,03 lei. Ţinând cont că un automobil parcurge o anumită distanţă pe zi şi raportat la numărul de zile lucrătoare s-a propus mărirea tarifului maximal la 2,5 lei.

„Este o formalitate, nu va creşte la 2,5 lei“


Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre în cadrul şedinţei de astăzi. Mirel Beznă de 23 de ani practică taxi pentru unul dintre operatorii din Craiova. Acesta spune că mărirea tarifului le va mări consistent veniturile. „Este o iniţiativă bună. Tariful este cam mic în acest moment. Un leu şi 35 de bani e cam puţin. Ar trebui să fie mai mare“, susţine acesta.
De altă părere sunt craiovenii. Aceştia spun că în această perioadă de criză, oltenii nu îşi vor mai permite să meargă cu taxiul dacă se va mări tariful. „E exagerat de mult. După ce că nu mai merge lumea cu taxi şi cu tariful ăsta, ei vor să îl mărească. E absurd“, spune Nicoleta Rădoi (24 de ani).
Vicepreşedintele Camerei Taximetriştilor Dolj, George Tomescu spune că tariful nu va ajunge niciodată la această sumă. „E prea mare. Noi am propus acest tarif pentru că nu aveam un tarif maximal care să fie impus de lege. Putea oricine să pună şi 10 lei pe kilometru. În acest fel se va şti exact cât se poate mări. Oricum, e posibil să nu crească deloc“, a declarat Tomescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite