Trnu Severin: A început demolarea barăcilor de pe Calea Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barăcile metalice amplasate pe Calea Craiovei, de-a lungul DE 70, au intrat în demolare. Primarul Severinului, Constantin Gherghe cere proprietarului demolarea depozitelor în cel mult două săptămâni. În caz contrar, va intra buldozerul.

Barăcile metalice, amplasate în partea de răsărit a municipiului Drobeta Turnu Severin, de-a lungul DE 70, pe o distanţă de circa 80 de metri, în care funcţionează, de ani de zile, depozite de materiale de construcţii, au intrat ieri în demolare. Majoritatea acestora sunt improvizate, nu prezintă siguranţă şi sunt un real pericol pentru persoanele care lucrează în ele. În plus, acestea nu arată deloc bine din punct de vedere estetic, fapt pentru care consilierii locali au hotărât dezafectarea barăcilor şi implicit modernizarea zonei, în acest loc urmând a fi ridicate construcţii moderne. “La sensul giratoriu am făcut o lucrare aproape europeană. Totuşi, dinspre Craiova, pe dreapta, suntem în urmă cu 50 de ani. Am hotărât în Consiliul Local să dărâmăm aceste barăci şi în locul lor să se ridice construcţii noi, frumoase, moderne, armonizate cu ceea ce am făcut în sensul giratoriu. Dacă voi constata că lucrările de demolare şi de reabilitare şi modernizare vor stagna sau nu vor merge în ritmul pe care mi-l doresc eu, voi interveni, bineînţeles. Vreau ca în două săptămâni, cel mult, barăcile de aici să fie demolate”, a declarat primarul Severinului, Constantin Gherghe.

Proprietarul barăcilor cere sprijinul financiar al chiriaşilor

Proprietarul barăcilor, Uniunea Judeţeană a Cooperaţiei de Consum (UJCC) Mehedinţi, consideră binevenită ideea de modernizare a acestei zone, însă cere sprijinul financiar al celor opt chiriaşi pe care-ii are. „Actiunea e foarte bine venită pentru modernizarea şi reabilitarea barăcilor, dar e o problemă puţin mai deosebită în ceea ce priveşte valoarea acestei investiţii. Este vorba despre 3 miliarde lei vechi pentru a face faţă acestor depozite. Noi avem opt agenţi economici. E o situatie puţin mai critică din punct de vedere  financiar şi la dumnealor, iar noi, UJCC, nu putem să modernizăm singuri. Încercăm să vedem dacă putem să beneficiem de sprijinul agenţilor economici”, a spus Aurel Stancu, preşedintele UJCC Mehedinţi, proprietarul barăcilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite